Fondatorul noului Partid Forța Națională (PFN), Teodor Meleșcanu, a anunțat, ieri, că principalul partener politic al formațiunii pe care o conduce este PSD. Însă toate cele 34 de organizații teritoriale pe care partidul său le are, în acest moment, sunt libere să decidă independent cum se vor prezenta în alegerile locale. Imediat după acest anunț, fostul șef al Senatului a fost convocat, cu citație, la DNA, în calitate de martor, într-un dosar penal care are legătură cu demersurile la CEDO ale lui Liviu Dragnea.
„Astăzi a avut loc şedinţa delegaţiei permanente a PFN, care s-a concentrat pe alegerile locale din perioada următoare. Am primit de la 34 de judeţe propuneri de candidaţi. Dorim foarte mult ca aceşti candidaţi să hotărască dacă merg singuri în alegerile locale sau dacă doresc să participe împreună cu partenerul nostru - PSD - sau cu alte formaţiuni politice în această cursă electorală”, a precizat, ieri, Teodor Meleşcanu. Fostul președinte al Senatului a adăugat că, în ceea ce privește învestirea Guvernului Orban, parlamentarii Partidului Forța Națională nu vor participa la vot. „Chestiunea învestirii ne creează unele probleme, pentru că noi am votat căderea Guvernului Orban şi să venim tot cu Guvernul Oban ne creează unele probleme, nu cred că vom participa la votul respective”, arată acesta.
Meleșcanu susţine că este deschis și unei eventuale colaborări cu ALDE, dar și cu oricare alt partid care are ca obiectiv „promovarea intereselor României şi bunăstarea cetăţenilor”.
Citația
Tot ieri, după ce Meleșcanu a făcut aceste anunțuri, a apărut informația conform căreia DNA l-a citat în calitate de martor. „Nu știu despre ce este vorba. E o citație. Am primit-o, dar din câte știu eu nu este în dosarul lui Mocanu. Este posibil ca citația să fie pentru mâine, dar voi merge zilele următoare. Da, sigur că voi merge. Încă nu știu în ce dosar am fost citat”, a declarat Meleșcanu.
Surse judiciare precizează că fostul șef al Senatului este chemat pentru a da explicații în legătură cu activitatea MAE legată de demersurile la CEDO ale lui Liviu Dragnea, prin care fostul președinte PSD a atacat condamnarea primită în dosarul Referendumului din 2012. Cauza ar avea legătură și cu fostul agent guvernamental al României la CEDO, Viorel Mocanu, eliberat din funcție, la cerere, în luna august a anului trecut. Procurorii investighează modul în care Mocanu a apărat interesele României în procesul deschis de Dragnea, context în care și Mocanu a făcut o plângere la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, pentru anchetare abuzivă.