x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Propunere de lege: Demnitarii, aliniaţi

Propunere de lege: Demnitarii, aliniaţi

15 Apr 2009   •   00:00

Valeriu Zgonea, secretar al Camerei Deputaţilor, susţine necesitatea elaborării unei legi a protocolului de stat, care să prevadă ordinea în care stau demnitarii la reuniuni.



Zgonea spune că, o astfel de lege ar fi posibilă doar după ce Preşedinţia, Guvernul şi Parlamentul ar avea un punct de vedere comun faţă de protocolul care trebuie urmat la diferite reuniuni, precizând că până acum nu s-a reuşit armonizarea punctelor de vedere ale instituţiilor respective. \

Deputatul PSD a făcut aceste precizări după ce a aflat că premierul Emil Boc aştepta marţi după-amiază aproape o oră în biroul preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, începerea şedinţei comune a Parlamentului, în care şeful statului urma să prezinte un mesaj de politică externă.

Zgonea a apreciat că o lege a protocolului de stat ar preciza unde stă premierul sau preşedintele ţării până la începerea unei reu-niuni, ce locuri ocupă într-o sală şi persoanele care îl însoţesc. "O lege a protocolului de stat ar crea respect pentru instituţiile statului. În ţările europene găsim aşa ceva.

În România, nimeni nu a avut curajul să facă o lege a protocolului de stat. Principiul la noi este: primul venit, primul servit! În sala de şedinţe a Parlamentului, pe primul loc stă premierul, apoi miniştrii, iar dacă vine preşedintele ţării acesta ocupă primul loc, urmat de premier", a explicat deputatul PSD.

×
Subiecte în articol: politic