x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Propunere - Voiculescu cere TVA zero

Propunere - Voiculescu cere TVA zero

de Aniela Nine    |    09 Aug 2005   •   00:00
Propunere - Voiculescu cere TVA zero

Presedintele PC, Dan Voiculescu, prezinta partenerilor de coalitie patru propuneri legislative.

Partidul Conservator a solicitat ieri partenerilor de coalitie discutarea, in sedinta de maine a Consiliului National de Coordonare al Coalitiei, a unui pachet de patru masuri, una dintre ele vizand reducerea la zero a TVA aplicat produselor alimentare de baza.

Printr-o scrisoare adresata partenerilor sai de coalitie, Partidul Conservator a reafirmat ieri necesitatea adoptarii unor masuri considerate esentiale pentru societatea romaneasca si a solicitat sustinere pentru adoptarea acestora. Un prim pas in acest sens il reprezinta discutarea acestei serii de patru masuri in cadrul CNC al coalitiei, care va avea loc miercuri. La randul sau, PC se declara dispus sa sprijine orice initiativa democratica a partenerilor sai care poate sa conduca la stabilitate politica si bunastarea cetatenilor romani, se arata intr-un comunicat al conservatorilor.

PRIORITARE. Una dintre masurile la care se refera solicitarea Partidului Conservator este proiectul de lege privind controlul provenientei averilor care nu pot fi justificate legal. De altfel, aceasta initiativa legislativa a conservatorilor a fost depusa deja din timpul sesiunii parlamentare la Senat si a obtinut si avizul Consiliului Legislativ. Adoptarea acestui proiect vizeaza trecerea in plan real si profund a luptei impotriva coruptiei, considera PC.

FISCALITATE REDUSA. In contextul discutiilor insistente vizand marirea TVA cu 3 puncte procentuale, incepand de la 1 ianuarie 2006, conservatorii vin cu o propunere menita a asigura echitatea sociala. In acest scop, Partidul Conservator solicita reducerea la zero a Taxei pe Valoare Adaugata la produsele de baza.

REPREZENTARE. Un alt proiect legislativ pe care PC il va supune atentiei colegilor de coalitie in sedinta de maine vizeaza modificarea si completarea Legii privind alegerile locale. De altfel, si acest proiect a fost depus la Parlament si vizeaza ca, in localitatile in care sunt minoritari, romanii sa aiba reprezentant in Consiliul Local. Pe langa acestea, un ultim punct in scrisoarea conservatorilor face referire la adoptarea unui pachet de legi in vederea sprijinirii capitalului romanesc. "PC isi exprima speranta ca partenerii de coalitie vor intelege importanta acestor masuri", sustin conservatorii in finalul comunicatului.

PRESEDINTII CAMERELOR POT FI REVOCATI
Intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, presedintele PC, Dan Voiculescu, a explicitat aceasta solicitare adresata partenerilor de coalitie. "Noi avem in Parlament trei proiecte de lege pentru care cerem sprijinul Coalitiei sa fie adoptate acum, si nu peste patru ani", a declarat Voiculescu, adaugand: "Inteleg ca ei vin miercuri (maine) cu un program pentru care ne solicita sprijinul. Raspunsul lor la cele trei proiecte de lege ale PC va avea un rol important". Voiculescu a vorbit si despre posibilitatea revocarii presedintilor celor doua Camere, dar numai in limitele Constitutiei. "In Constitutie scrie clar ca presedintii Camerelor sunt alesi pe patru ani. Se poate vorbi de revocare si suntem de acord sa vorbim de revocarea presedintilor Camerelor. Trebuie sa stabilim conditiile de revocare acceptabile din punct de vedere constitutional. In privinta schimbarii presedintilor Consiliilor Judetene, nu avem nici o problema", a explicat Dan Voiculescu. Presedintele PC a mai vorbit si despre faptul ca in Coalitie este o lupta surda intre PNL si PD. "Valeriu Stoica este instrumentul de spargere, iar, dincolo, intre liderii PNL si PD sunt incompatibilitati de caracter, de fire", a mai spus el.

"HIBRIDUL PD" E TRAS DE BASESCU
"Domnul Basescu sau consilierii dansului au ajuns la concluzia ca, la viitoarele alegeri, trebuie sa aiba un partid puternic care sa-l sprijine. Acest partid trebuie facut pe scheletul PD. Dar s-a uitat un lucru: PD este un hibrid, provine din FSN. PD nu e un partid cu o doctrina proprie, nu e un partid istoric, e un partid de neocomunisti. E un partid tras de Basescu o perioada de timp, pana cand lumea va face diferenta intre spectacol si realitate", a afirmat Dan Voiculescu in acelasi interviu despre relatiile dintre seful statului si partidul care l-a propulsat. Liderul PD, Emil Boc, a declarat Antenei 3: "Asteptam de la PC mai multe fapte si mai putine declaratii. Probabil ca domnul Voiculescu are o experienta mai buna si stie despre ce vorbeste". Cat despre relatia cu presedintele Traian Basescu, Voiculescu a spus ca seful statului a invitat partidul sau la guvernare si ca tot el trebuie sa-i ceara si sa iasa.
×
Subiecte în articol: politic voiculescu