x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protest împotriva posibilei candidaturi a lui Mihai Chirică la primăria Iași

Protest împotriva posibilei candidaturi a lui Mihai Chirică la primăria Iași

26 Feb 2020   •   11:50
Protest împotriva posibilei candidaturi a lui Mihai Chirică la primăria Iași

După apariția zvonurilor potrivit cărora Mihai Chirica ar putea candida la Primăria Iași din partea PNL, un banner cu mesajul „Chirica, nu ești binevenit în PNL” a apărut în fața sediului formațiunii din localitate.

„Bannerul era ținut de 2 membri ai PNL Iași pe care îi cunosc, au fost doi seniori ai PNL, cei mai activi seniori ai PNL Iași și au făcut un lucru perfect asumat. Dacă cineva își închipuia că la o asemenea mișcare de revoltă nu o să ajungem și la situații de genul ăsta s-a înșelat. Sunt oameni care nu au posibilitatea să se exprime decât așa, când deciziile par să fie luate fără a fi consultată baza partidului, fără a fi întrebată fiecare organizație în parte ce părere are", a declarat președintele filialei municipale a PNL Iași, Marius Bodea.

Ludovic Orban spunea că primarul din Iași nu ma are treabă cu PSD de mai bine de trei ani, însă candidaturile vor fi propuse şi validate în prima săptămână din martie.

Acest lucru a produs nemulţumiri mai multor liberali. Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, declara că o eventuală primire în formaţiune a actualului edil al Iaşului ar fi o „eroare politică majoră”, consilierul local Etiene Ignat s-a declarat și el nemulţumit de această decizie, iar preşedintele filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea, spunea că a fost anunţat de conducerea centrală a PNL că Mihai Chirica este adus în partid, iar decizia îl „mâhneşte profund”.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, susţinea că drumul său politic va continua alături de Klaus Iohannis.

În 2017, Mihai Chirica a fost suspendat din toate funcţiile politice pe care le avea în PSD, iar ulterior, în 2018, a fost exclus din PSD.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl iasi Mihai Chirica