x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD amână moțiunea de cenzură pentru la toamnă

PSD amână moțiunea de cenzură pentru la toamnă

de Ion Alexandru    |    01 Iun 2020   •   08:51
PSD amână moțiunea de cenzură pentru la toamnă

Social-democrații amenință, din nou, Guvernul condus de Ludovic Orban cu depunerea unei moțiuni de cenzură, însă acest lucru nu va avea loc mai devreme de luna septembrie. În cazul în care va avea loc. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a precizat că, în cazul în care Execurtivul nu va majora alocațiile pentru copii, începând cu data de 1 august, atunci este cert că social-democrații vor demara procesul de strângere de semnături în vederea dărâmării Guvernului.

De asemenea, Romașcanu a întărit ceea ce anunța, săptămâna trecută, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, respectiv că, în cazul în care, la data de 1 septembrie, pensiile nu vor fi majorate cu 40%, așa cum prevede legea adoptată de Parlament și promulgată de președintele României, de asemenea va fi inițiată de către PSD o moțiune de cenzură. Aceste anunțuri lasă de înșeles că, deși Parlamentul nu va avea, anul acesta, vacanță de vară, o moțiune de cenzură este ca și exclusă în următoarele două luni.

În ciuda faptului că, la momentul prelungirii stării de urgență, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, dădea de înțeles că este posibil ca, în această vară, să fie dat jos Guvernul. Lucian Romașcanu a precizat că, în eventualitatea în care acest demers va fi pus în operă, PSD va beneficia de sprijinul ALDE și Pro România, cele două formațiuni politice exprimându-și public dorința ca o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Orban să fie depusă și votată cât mai curând.

×