x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD promite salariu minim de 800 lei, impozitare diferenţiată şi CAS redus

PSD promite salariu minim de 800 lei, impozitare diferenţiată şi CAS redus

05 Oct 2010   •   00:00
PSD promite salariu minim de 800 lei, impozitare diferenţiată şi CAS redus

Dacă social-democraţii ajung la guvernare, românii vor beneficia de un salariu minim de 800 de lei, atât la stat cât şi la privat, o impozitare diferenţiată şi reducerea contribuţiilor sociale cu trei puncte procentuale.



"De la Ungaria până-n Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, toată lumea are impozitare diferenţiată şi, numai un incult economic, cum este Boc, vine astăzi şi spune că impozitarea diferenţiată opreşte economia. Păi, eu n-am văzut că s-a oprit economia, în Occident; văd că la noi s-a oprit", a declarat Victor Ponta în cadrul emisiunii "Vorbe grele", realizată de Victor Ciutacu la Antena3.

"Pentru salariu de până-n 1.000 de lei pe lună, impozitarea este zero sau deduceri 100%. Mai departe, până la venituri de 4000 - 4500 pe lună totul se calculează la nivelul de 15%, până la 10.000 de 25% şi peste 10.000 va fi 35%. Eu nu vreau să luăm acei bani efectiv de la cel care câştigă... bravo lui, câştigă 100 de milioane pe lună, deşi sunt destul de puţini. Eu vreau, prin deduceri fiscale, pentru că nu există impozitare diferenţiată fără deduceri fiscale, prin deduceri fiscale să-i spun omului, chiar şi celui care îmi plăteşte 15%, chiar şi la el se aplică aceste deduceri, să-i spun: omule, dacă tu vrei să cheltui banii ăia pentru iahturi, concedii în străinătate, maşini scumpe şi...aia nu-ţi deduc. Dar dacă tu vrei să-ţi faci o asigurare privată de sănătate, ca să mai îmi iei de pe mine, de pe stat, această povară de a oferi, aia îţi deduc. Dacă vrei să-i plăteşti copilului şcoala ca să facă o şcoală mai bună şi să mai îmi iei de pe mine chestia asta, asta-ţi deduc. Dacă vrei să-ţi faci o pensie privată, asta-ţi deduc", a precizat preşedintele PSD.

Social-democraţii mai promit reducerea contribuţiile sociale cu trei puncte procentuale şi mărirea salariului minim la 800 de lei, atât la stat, cât şi la privat.

"Mă gândesc la cei cinci milioane - pe care ar trebui să îi facem şase într-un termen foarte scurt - de salariaţi din această ţară cărora. Dacă le reduci cu trei puncte procentuale contribuţia la asigurări sociale, dacă măreşti salariul minim şi îl faci identic şi la stat şi la privat, în felul acesta obligându-l pe patron să nu mai dea salariul minim pe cartea de muncă şi restul din mână, dar în acelaşi timp scăzându-i CAS-urile şi dându-i deducerile la impozitarea diferenţiată, poţi să îţi redresezi bugetul asigurărilor sociale şi începi să ai răspunsuri de unde dai pensii şi de unde dai ajutoare de şomaj", a mai spus Ponta.

×
Subiecte în articol: politic