x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Scumpiri de peste 95% la căldură, după respingerea propunerii de plafonare a preţurilor la energia termică

PSD: Scumpiri de peste 95% la căldură, după respingerea propunerii de plafonare a preţurilor la energia termică

29 Oct 2021   •   14:17
PSD: Scumpiri de peste 95% la căldură, după respingerea propunerii de plafonare a preţurilor la energia termică

PSD a condamnat, vineri, decizia parlamentarilor PNL, USR, UDMR de a vota împotriva propunerii social-democraţilor care stabilea un preţ maxim pentru energia termică furnizată în sistem centralizat, susţinând că fără această măsură facturile vor creşte cu valori cuprinse între 80% şi 96%, faţă de anul trecut.

"Partidul Social-Democrat condamnă decizia anti-socială a parlamentarilor PNL-USR-UDMR de a vota împotriva soluţiei PSD la Legea plafonării, care propunea stabilirea unui preţ maxim şi pentru preţurile la energia termică furnizată în sistem centralizat, nu doar pentru energia electrică şi gazele naturale, cum s-a stabilit în forma finală a legii. Din acest motiv, facturile pentru căldură plătite de cetăţenii conectaţi la sistemul centralizat se vor scumpi cu valori cuprinse între 80% şi 96%, faţă de sumele plătite anul trecut. Votul din Parlament al acestei majorităţi toxice a călcat în picioare voinţa celor aproape 500.000 de cetăţeni care au semnat petiţia pentru Legea plafonării preţurilor la energie, în varianta propusă de PSD", se arată într-un comunicat de presă transmis de partid.

Social-democraţii afirmă că un alt efect "catastrofal" al votului parlamentarilor PNL, USR şi UDMR va fi "falimentarea autorităţilor locale municipale", care, susţine PSD, vor trebui să taie fondurile de investiţii şi pentru alte cheltuieli critice, pentru a putea achita facturile "aproape duble" la energie termică.

"Prin această decizie criminală a PNL-USR-UDMR, marea majoritate a locuitorilor conectaţi la sistemul centralizat de încălzire va fi condamnată la frig, foame şi sărăcie, în timp ce furnizorii de gaze şi combustibil vor beneficia de profituri semnificative în această iarnă", se mai arată în comunicat.

×