x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD si PRM inca se mai invart in jurul cozii

PSD si PRM inca se mai invart in jurul cozii

de Carmen Vintila    |    Dana Piciu    |    11 Mai 2006   •   00:00
PSD si PRM inca se mai invart in jurul cozii

Prezentarea textului protocolului de colaborare parlamentara dintre PSD si PRM, anuntata pentru ieri de vicepresedintele PRM Lucian Bolcas, nu a mai avut loc. Desi Hrebenciuc si Bolcas au vorbit doar de o amanare, Cristian Diaconescu spune ca documentul nu va fi semnat deloc.

Liderii grupurilor PSD si PRM din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc si Lucian Bolcas, au hotarat sa amane incheierea protocolului de colaborare parlamentara pana dupa prezentarea Raportului de tara din 16 mai. "Avand in vedere iminenta aparitiei Raportului de tara, colectivul de experti a recomandat, si presedintii celor doua partide au acceptat ca incheierea protocolului sa se faca atunci cand se cunoaste continutul acestui raport", se arata intr-un comunicat de presa semnat de cei doi lideri de grup. Potrivit comunicatului, nu se doreste ca incheierea acestui protocol de colaborare parlamentara sa fie folosita "ca un pretext pentru justificarea multiplelor esecuri pe care raportul de tara le va consemna". Cei doi au mai spus ca problemele cuprinse in Raportul de tara care se vor pune pentru aderarea Romaniei sunt de natura sa influenteze continutul prevederilor din protocolul de colaborare.

IN DESFASURARE. Cei doi reprezentanti ai opozitiei au asigurat ca expertii grupurilor parlamentare ale PSD si PRM insarcinati cu redactarea tezelor protocolului lucreaza la stabilirea principiilor de colaborare si la conditiile de realizare a acestei colaborari. Ei au avut chiar in cursul diminetii de ieri o sedinta de lucru "fructuoasa". Expertii vor prezenta informari presedintilor celor doua partide si vor definitiva continutul acordului imediat dupa data de 16 mai.

LOVITURA. Mai tarziu insa, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat pentru RFI Romania ca: "PRM urmeaza sa decida daca va mai sustine motiunea de cenzura pe care PSD o pregateste pentru finalul acestei sesiuni"."Nu se face nici un fel de protocol. Singura discutie s-a purtat in jurul unui comunicat de presa, care nu spune decat ca problemele privind motiunea de cenzura vor fi analizate si dupa Raportul de tara", a afirmat Diaconescu.

MOTIUNE. Potrivit reprezentantului PSD, coordonarea intre cele doua partide de opozitie in Parlament, in legatura cu motiunea de cenzura, se va face dupa Raportul de tara. "Si dupa acest moment, se pune doar problema discutarii motiunii de cenzura pe care PSD o va promova, si fata de care vom vedea in ce masura cei de la Romania

Mare sunt dispusi sa se alature", a precizat purtatorul de cuvant al PSD. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat tot ieri ca reprezentantii cele doua formatiuni politice se afla in faza de "discutii si negocieri", afirmand, totodata, ca nu a fost vorba de semnarea unui acord la nivel de sefi de partide sau de semnarea unui protocol.

HOTARAT
"Nu se face nici un fel de protocol. Singura discutie s-a purtat in jurul unui comunicat de presa, care nu spune decat ca problemele privind motiunea de cenzura vor fi analizate si dupa Raportul de tara" - Cristian Diaconescu, purtator de cuvant PSD
×
Subiecte în articol: politic tara psd