x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR nu vrea neaparat sa guverneze

PUR nu vrea neaparat sa guverneze

21 Dec 2004   •   00:00

Umanistii au anuntat ieri ca nu conditioneaza sprijinirea politica "a oricarei formule guvernamentale stabile si responsabile" de prezenta PUR la guvernare.

SOLICITARE. Bogdan Pascu spune ca umanistii vor respectarea propriei identitati
Deputatul PUR Bogdan Pascu a precizat ca umanistii vor sustine in Parlament si in afara lui orice guvern care "se prefigureaza" capabil sa asigure continuarea procesului de reforma, evitand instabilitatea politica "ce ar pune in pericol obiectivul inca fragil al integrarii Romaniei in UE in 2007", fara a avea pretentia de a face parte din acel guvern.

RESPECT. Pascu a adaugat insa ca umanistii au o singura pretentie: respectarea propriei identitati. "Pe tot parcursul existentei sale, inclusiv in recenta perioada pro si postelectorala, Partidul Umanist si-a afirmat raspicat independenta doctrinara si politica, hotararea de a colabora cu orice forta democratica doar in conditiile pastrarii nestirbite a propriei identitati. Politica noastra constanta in cursul negocierilor postelectorale, aceea de a pune interesul Romaniei inaintea interesului Partidului Umanist sau al oricarui alt partid, este tocmai expresia independentei noastre politico-doctrinare si a identitatii noastre proprii", a aratat Bogdan Pascu.

INTERESE. Deputatul umanist a mai declarat ca "derularea pertractarilor postelectorale a oferit opiniei publice spectacolul unor manifestari de duplicitate si lacomie pentru putere pe seama intereselor tarii", iar faptele si atitudinile umanistilor din aceasta perioada nu ii incadreaza in acest tablou, pozitia lor fiind constanta: "prioritatea interesului national fata de interesul de partid". "Ii asiguram pe concetatenii nostri ca acestea vor fi si in viitor liniile de forta ale politicii noastre, ca nu ne vom implica niciodata in tranzactii cu interesul national si ca vom colabora loial cu orice forta democratica ce va respecta acest interes", a subliniat Pascu. (Dana Piciu)

SPRIJIN
Bogdan Pascu a mai precizat ca prin sprijinirea candidatilor PSD la conducerile Camerei Deputatilor si Senatului, PUR a dat dovada de "o inalta moralitate politica". "Era obligatia noastra morala sa respectam o situatie convenita cu un partener, am avut o intelegere cu PSD, cu care am avut o alianta electorala", a spus Pascu. El a precizat ca aceasta alianta electorala si-a incheiat misiunea, iar umanistii si-au propus un alt scop: sprijinirea unui guvern care sa asigure stabilitatea Romaniei. El a mai spus ca PUR asteapta desemnarea premierului de catre presedintele tarii, prezentarea programului si a echipei guvernamentale. Potrivit senatorului PUR Silvia Ciornei, negocierile umanistilor cu cele doua forte politice vor continua, iar ei vor fi prezenti si la consultarile presedintelui Traian Basescu cu partidele politice.

×
Subiecte în articol: politic pascu