x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUSL: România poate avea un rol proactiv în oprirea conflictului din Ucraina

PUSL: România poate avea un rol proactiv în oprirea conflictului din Ucraina

07 Mar 2022   •   12:48
PUSL: România poate avea un rol proactiv în oprirea conflictului din Ucraina

România poate să reprezinte un factor de echilibru și să aibă un rol activ în încetarea conflictului din Ucraina, iar prima condiție pentru ca acest lucru să se întâmple este să fim proactivi. În același timp, negocierile dintre Ucraina și Rusia trebuie duse la un nivel superior.

 „Conflictul din Ucraina trebuie să se oprească, iar România ar putea juca un rol proactiv în acest lucru. Negocierile dintre cele doua părți crează în acest moment doar impresia că se negociază. În timpul acesta însă, oameni nevinovați mor în continuare și dezastrul se întinde în Ucraina, venind tot mai aproape de noi. Dacă se dorește să nu mai fie morți, trebuie ridicat nivelul negocierilor. Cum? Aducând la masă pe cei care chiar contează din NATO, în calitate de mediatori și ridicând nivelul reprezentării la masa negocierilor pentru Ucraina și Rusia. Iar România trebuie să fie implicată în demersurile de stabilire a păcii - suntem flancul estic al NATO, țară ortodoxă în majoritate - aspect care ar putea cântări greu.

 Avem oportunitatea să fim implicați în tratative pentru stabilirea păcii, în negocieri, să arătăm că România contează și este prețuită ținând cont de poziția noastră în zonă. Ne trebuie curaj și proactivitate!

Sunt sigură că specialiștii pe care îi avem în structurile de stat pot aduce plus valoare pentru toate părțile implicate!”

                                                                            Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels pusl