x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Puterea îşi mai bagă trei oameni în CNA

Puterea îşi mai bagă trei oameni în CNA

28 Feb 2012   •   21:00

Senatul si Camera Deputatilor au validat ieri in sedinta comuna, in absenta opozitiei, numirea lui Lorand Turos si Valentin Alexandru Jucan in calitate de membri titulari ai CNA si a lui Mihail Marius Badea in calitate de membru supleant al CNA. Membrul CNA Lorand Turos, propus de grupurile parlamentare ale UDMR, a fost numit pana la data de 19 decembrie 2012, iar membrul ti­tular Valentin Alexandru Jucan si membrul supleant Mihail Marius Badea, propusi de grupurile parlamentare ale PDL, au fost numiti pentru un mandat de sase ani. Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Cele doua posturi de membri titu­lari ai CNA s-au vacantat dupa ce Attila Szasz a fost numit si redactor-sef adjunct la Radio Targu-Mures, iar lui Grigore Zanc, propus de PSD, i-a expirat mandatul in octombrie 2010. Aflandu-se in stare de incompatibilitate, Attila Szasz a anuntat ca va renunta la calitatea de membru al CNA incepand cu data de 13 martie. Mandatul lui la CNA ar fi expirat in decembrie 2012, iar nominalizarea pentru restul de mandat a revenit tot UDMR. Grigore Zanc a fost propus de PSD pentru un nou mandat, dar fara rezultat. Inca de anul trecut, surse parlamentare declarau pentru Mediafax ca PDL doreste sa-l pro­puna pe Valentin Alexandru Jucan in locul lui Zanc insa PSD nu a dorit sa cedeze postul democrat-liberalilor. Valentin Alexandru Jucan a fost di­rector la Cabinetul ministrului Me­diului, iar anterior a fost consultant parlamentar in Senatul Romaniei.

Potrivit gazetanord-vest.ro, Lo­rand Turos (35 ani) este in prezent di­rec­tor executiv comercial la Socie­ta­tea Nationala de Radiocomunicatii si consilier local in Consiliul Mu­ni­ci­pal Satu-Mare. El a lucrat 11 ani in presa la Satu-Mare, din 1999 pana in 2010, fiind pe rand redactor la sectia maghiara a TV Sam­tel si la Radio Samtel, la cotidia­nul de limba maghiara Friss Ujsag, cat si la postul City Radio, pe care l-a fon­dat si unde a fost director pana in toam­na anului 2010. De asemenea, el a fost in perioada 2000-2001, cola­borator al Agen­tiei de presa ungare MTI.
In urma votului de ieri, Puterea are majoritatea in CNA, detinand 6 din cele 11 mandate. Astfel, membrii ti­tulari propusi de PDL, UDMR, Guvern si Presedintie sunt: Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Valentin Alexandru Jucan, Christian Mititelu si Lorand Turos.

×