x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Puterea mai câştigă un vot: finul lui Mircea Geoană, deputatul independent Florentin Gust, ex-PSD, ex-PC, s-a înscris în PDL

Puterea mai câştigă un vot: finul lui Mircea Geoană, deputatul independent Florentin Gust, ex-PSD, ex-PC, s-a înscris în PDL

04 Mar 2012   •   12:34
Puterea mai câştigă un vot: finul lui Mircea Geoană, deputatul independent Florentin Gust, ex-PSD, ex-PC, s-a înscris în PDL

Deputatul independent Florentin Gust, fost membru PSD si PC, s-a inscris in PDL Dolj, declarand ca a luat aceasta decizie pentru ca echipa democrat-liberala "are capacitatea sa scoata in fata oameni noi" la alegerile locale.

Gust a anuntat ca il va sustine pentru postul de primar pe Marinica Dinca, presedinte al PDL Craiova si viceprimar al muncipiului, sustinand ca "este prea mult ca tandemul Antonie Solomon - Ion Prioteasa sa mai conduca inca patru ani judetul Dolj".

"Stiu ca este un moment in care multi vor pune tot felul de etichete, dar nu mi-e rusine de nimic si atunci cand iau o decizie o iau din tot sufletul, tocmai pentru ca atunci cand am intrat in politica am spus ca vreau sa schimb ceva. Poate la prima vedere pare o chestiune de traseism, dar cred ca echipa de la Dolj are capacitatea sa scoata in fata oameni noi, oameni tineri, iar Marinica Dinca poate sa castige Primaria Craiova. Important este ca tot ce inseamna exprienta mea sa fie pusa in slujba unui om tanar, la fel ca mine, care nu are suspciuni de coruptie, un om care poate sa reprezinte Craiova si are o viziune pentru Craiova", a declarat Gust.

Intrebat daca inainte de a lua aceasta decizie a discutat cu Mircea Geoana, care ii este si nas, Gust a raspuns afirmativ, dezvaluind ca fostul lider al PSD i-ar fi urat succes.

"Am vorbit cu domnul Mircea Geoana. Este omul politic din Romania cu cea mai mare experienta si omul politic care are multe de spus. Mi-a urat succes. In rest au fost lucruri personale pe care le-am discutat si nu vreau sa le spun intr-o conferinta de presa", a marturisit Gust.

Florentin Gust a fost ales deputat in 2008, pe listele PSD, formatiune pe care a parasit-o in mai 2011 in favoarea PC. Sase luni mai tarziu, Gust si-a anuntat demisia din PC, ca urmare a excluderii lui Mircea Geoana din PSD.

El spunea ca va vota in continuare alaturi de opozitie si ca are "tot respectul" fata de parlamentarii USL, spunand insa ca Victor Ponta si Crin Antonescu nu sunt demni sa conduca opozitia. El i-a acuzat pe cei doi de incapacitate de a gestiona situatia de la Senat, care s-a dovedit "paguboasa" pentru USL, intrucat functia de presedinte al acestui for legislativ a fost pierduta in favoarea puterii.

Tot atunci, Gust sustinea ca, alaturi de Mircea Geoana, va infiinta o "miscare nationala" la care vor adera, in prima faza, "zeci de primari si parlamentari care vor pleca din USL".

×
Subiecte în articol: psd traseist PDL PC mircea geoana florentin gust