x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Berceanu il ameninta pe Gusa

Radu Berceanu il ameninta pe Gusa

07 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
REACTIE - Liderul PD vrea sanctionarea colegului de partid Vicepresedintele PD Radu Berceanu a anuntat ieri ca maine va cere conducerii PD sanctionarea lui Cozmin Gusa pentru iesirile publice din ultima vreme, legate de presedintele Romaniei, Traian Basescu.
MONICA IORDACHE

ACID. Radu Berceanu spune ca fostul lider al deputatilor PD are probleme "de caracter"
Radu Berceanu a spus ieri la Senat ca aceasta sanctiune poate merge de la avertisment si retragerea sprijinului politic pana la excluderea lui Cozmin Gusa din partid. "Ideile mai sturlubatice se discuta mai intai in interiorul partidului si apoi in afara", a sustinut Berceanu. El a adaugat ca Gusa are "o problema de caracter", altfel ar fi iesit in presa si ar fi spus ca nu el a fost seful campaniei lui Basescu, ci Vasile Blaga. Berceanu a spus ca declaratiile lui Gusa sunt agravate de faptul ca el vorbeste in calitate de lider al PD, si nu de "free-lancer" la Initiativa 2003.

"IMATURITATE". Anuntul lui Berceanu vine dupa ce si presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat ca Gusa da dovada de "imaturitate politica" prin afirmatiile facute in ultima vreme si arata ca este in cautare de "publicitate cu orice pret". Intrebat daca Gusa va fi sanctionat de partid pentru declaratiile din ultima perioada, Boc a aratat ca orice membru PD care "nu ramane in obiectivele partidului aflat la guvernare si cauta teme colaterale" risca sanctiunile prevazute de statutul formatiunii, incepand cu aplicarea unui avertisment si mergand pana la ridicarea sprijinului politic si excluderea din partid.

PRESIUNI. Cozmin Gusa a afirmat intr-un interviu publicat ieri de cotidianul Ziua ca asupra lui Traian Basescu se fac presiuni mari si ca are o informatie, neverificata inca, referitoare la "o fila noua in dosarul Ciuvica - Basescu, de care stie inclusiv Ion Iliescu". Conform lui Gusa, aceasta fila ar fi fost deja depusa si ar putea constitui motivul pentru care se exercita presiuni asupra sefului statului.

PROCEDURA

"Statutul prevede ca toate aceste idei mai sturlubatice se discuta mai intai in interiorul partidului" - Radu Berceanu, vicepresedinte al PD

INCHEIERE

"Este foarte probabila incheierea colaborarii Asociatiei Initiativa 2003 cu Partidul Democrat" - Cristian Radulescu, liderul deputatilor PD

×
Subiecte în articol: politic guşă Berceanu