x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Tudor: Suntem martorii schimbării majorităţii parlamentare

Radu Tudor: Suntem martorii schimbării majorităţii parlamentare

10 Noi 2015   •   21:51
Radu Tudor: Suntem martorii schimbării majorităţii parlamentare

Analistul politic Radu Tudor a spus marţi, după ce preşedintele l-a desemnat premier pe Dacian Cioloş, că PSD a pierdut majoritatea parlamentară, şi, din câte ştie, guvernul nou nu va avea numai miniştri tehnocraţi.

"PSD a pierdut majoritatea parlamentară. A mers la preşedinte cu propunerea Liviu Voinea premier, preşedintele a spus . Deci, s-a schimbat majoritatea parlamentară", a spus analistul politic Radu Tudor, marţi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Totodată, a continuat jurnalistul, UNPR a spus că sprijină propunerea preşedintelui, "aşadar avem o nouă majoritate parlamentară de securitate naţională formată de PNL, UDMR, UNPR, minorităţi şi alte voturi răspândite pe la partidul lui Geoană şi altele".

În ceea ce priveşte numele premierului desemnat de preşedinte, Radu Tudor a precizat că acesta nu a fost surpriză, iar referitor la un viitor guvern de tehnocraţi, analistul politic a negat posibilitatea unei astfel de variante.

"Cele 20 de nume de miniştri vor fi propuse şi de partidele politice", a spus Radu Tudor.

"Acum ne mai mirăm că nu mai e nimeni în Piaţa Universităţii? Ce să vezi? S-a terminat operaţiunea", a încheiat Tudor.

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş a fost desemnat, marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, Iohannis precizând că soluţia agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepţii, este cea a unui guvern de tehnocraţi.
 

×