x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raed Arafat, noul ministru al Sănătății. Demnitarul a avut de ales în timpul jurământului între Constituţie, Biblie şi...Coran

Raed Arafat, noul ministru al Sănătății. Demnitarul a avut de ales în timpul jurământului între Constituţie, Biblie şi...Coran

07 Noi 2012   •   13:17
Raed Arafat, noul ministru al Sănătății. Demnitarul a avut de ales în timpul jurământului între Constituţie, Biblie şi...Coran
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images
UPDATE 19:06 - Traian Băsescu a avut un discurs extrem de scurt cu prilejul ceremoniei de învestire a ministrului Sănătăţii, Raed Arafat, cel care, la începutul anului, prin poziţia antiprezidenţială, a scos românii în stradă.

"Dat fiind că nu mai e foarte mult timp până la alegeri, nu am decât o singură rugăminte la dumneavoastră, Legea Sănătăţii. În rest vă urez numai succes şi să auzim numai de bine".

Administraţia Prezidenţială a adus pe masa la care Arafat a depus jurământul Constituţia, Biblia, dar şi Coranul, în condiţiile în care protocolul prevede obligativitatea persoanei care depune jurământul de credinţă să ţină mâna pe Constituţie.

Raed Arafat va prelua mandatul de ministru al Sănătății, urmând să depună astăzi jurământul de investitură. Până în prezent, funcția interimară de ministru al sănătății a fost deținută de premierul Victor Ponta.

Anunțul a fost făcut după întrevederea pe care Victor Ponta a avut-o cu președintele Traian Băsescu.

Ponta urma oricum să renunțe la funcția de ministru interimar, dat fiind că, potrivit legii, nu putea ocupa această funcție pe o perioadă mai lungă de 45 de zile.

 ”Cred că este cea mai bună propunere pe care puteam să o fac. Domnul Arafat nu şi-a dorit numirea, dar va gestiona activitatea Ministerului Sănătăţii. Dacă voi reuşi să-l conving să rămână şi după 9 decembrie în Guvern va fi bine', a spus Victor Ponta, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea doctorului Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Arafat va depune jurământul de ministru la ora 19.00.

×
Subiecte în articol: raed arafat arafat ministru