x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Dacă Guvernul nu retrage ordonanţele pe justiţie, PNL are forţa şi decizia să depună moţiune de cenzură

Raluca Turcan: Dacă Guvernul nu retrage ordonanţele pe justiţie, PNL are forţa şi decizia să depună moţiune de cenzură

25 Ian 2017   •   16:31
Raluca Turcan: Dacă Guvernul nu retrage ordonanţele pe justiţie, PNL are forţa şi decizia să depună moţiune de cenzură

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că, în cazul în care Guvernul nu va retrage proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal, partidul pe care îl conduce are "forţa şi decizia" de a depune în Parlament o moţiune de cenzură.


"Împreună cu USR am avea numărul de semnături necesar pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură. În acelaşi timp, moţiunea de cenzură se depune împotriva Guvernului şi aceste două ordonanţe (privind graţierea şi modificarea Codului penal - n.r.) nu sunt ordonanţele domnului Iordache pe persoană fizică, ministru al Justiţiei pentru o perioadă, sunt ordonanţele Guvernului României. Deci, ca atare, dacă aceste ordonanţe nu vor fi retrase, PNL va avea forţa şi decizia de a merge în Parlament cu această moţiune de cenzură tocmai pentru a încerca să determinăm Guvernul să revină asupra unei măsuri greşite. Cum ar putea Guvernul domnului Dragnea să revină asupra unei măsuri care îl salvează pe domnul Dragnea în persoană? Căzând, în Parlament. Acesta este scopul moţiunii de cenzură - să dăm jos Guvernul, pentru că nu este un guvern preocupat pe termen lung de măsurile economice şi de creşterea bunăstării, este un guvern preocupat pentru salvarea domnului Dragnea, personal", a declarat Raluca Turcan, miercuri, într-o emisiune la Gândul Live.

Liderul liberalilor şi-a exprimat convingerea că PNL va susţine fără ezitare o moţiune de cenzură, menţionând că joi urmează să aibă loc o şedinţă a Comisiei de reunificare a partidului.

"Am convingerea că PNL, fără ezitare, va susţine o moţiune de cenzură, că PNL îşi va asuma această bătălie, dacă vreţi, pentru o Românie democratică, pentru un stat funcţional, pentru o lege care să fie aceeaşi pentru toţi cetăţenii ţării", a mai spus Raluca Turcan.

Sursa: AGERPRES

×