x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareș Bogdan: Clotilde Armand încearcă să ne explice că suntem un fel de Bantustan de prin Africa

Rareș Bogdan: Clotilde Armand încearcă să ne explice că suntem un fel de Bantustan de prin Africa

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   21:14
Rareș Bogdan: Clotilde Armand încearcă să ne explice că suntem un fel de Bantustan de prin Africa

„Armand încearcă să ne explice că suntem un fel de Bantustan de prin Africa. Nu suntem, suntem o țară europeană de multe ori mult mai civilizată decât zone întregi din Franța”, spune prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan despre blocajul de la BES1.

„Cred că d-na Armand ar trebui să lase aceste figuri deoparte, să lase acest comportament care este complet aberant și care nu arată, în niciun caz un comportament european și să-și accepte înfrângerea. Oamenii au votat într-un anumit fel, numărătoarea este cât se poate de clară. Haideți să se predea buletinele de vot și să vedem câștigătorul. Nu putem să stăm la nesfârșit și să așteptăm exact ca acum patru ani ca la masa verde sau sub birou cineva să rătăcească niște voturi sau dubleze ștampila pentru a fi anulate”, spune Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL afirmă că reprezentanții PNL „păzesc voturile”.

„Îi rog pe cei din Jandarmerie și Poliție să păzească fiecare votr pentru că ceea ce se întâmplă în Sectorul 1 este o oglindă pentru România și afectează întreg procesul electoral dintr-o țară unde votul a funcționat incredibil, iar românii au arătat că au o apetență grozavă pentru democrație și doresc să rămână cetățeni europeni veritabili. Dna Armand încearcă să ne explice că suntem un fel de Bantustan de prin Africa. Nu suntem, suntem o țară europeană de multe ori mult mai civilizată decât zone întregi din Franța. Așa că o invit să-și vadă de treabă, să lase presiunile, că nu ne lăspm impresionați în fața nimăni, nici a unei ambasade, nici a unor personaje și vom păzi fiecare votr. cel care a primit cele mai multe voturi, în cazul de față George Tuță, va ajunge primarul secoturlui și va investiga tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani, cu deturnări de bani către companii din țara-mamă a dnei Armand”, încheie Bogdan.

Clotilde Armand sublinia „o urgență care trebuie rezolvată rapid de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și cu precizări privind procesul electoral de la Sectorul 1”.

„În acest moment, la Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă. Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență. Situația este dramatică și nu exagerez. Am cerut reprezentanților Biroului Electoral să vină cu soluții pentru a debloca rapid această situație din Piața Amzei, pentru că membrii comisiilor de vot sunt la datorie de sâmbătă dimineață și sunt extenuați. Să închidă sacii și procesele verbale într-o cameră sigilată din Piața Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secțiile de votare, iar sacii și procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanții secțiilor de votare odihniți. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme. Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări”, scria luni pe Facebook Clotilde Armand.

Ea preciza că până mai puțin de o treime din procesele-verbale din secțiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.

„Dar Ciolacu a ieșit deja cu rezultate final la televizorul lui preferat. Da, da. Prim-ministrul României - adică cel care organizează aceste alegeri a ieșit a anunțat rezultatele finale. În cazul celorlalte secții, aproximativ 120, situația este neclară, deoarece sunt diverse probleme. O parte din procesele- verbale sunt greșit întocmite, iar verificarea lor este greoaie. În cadrul acestui proces electoral se acumulează tot mai multe nereguli. Ieri am atras atenția asupra unor suspiciuni majore de fraude electorale când sute de persoane au fost aduse la vot de interlopi. Astăzi la sediul BES 1 a fost apelat numărul de urgență 112 după ce mai mulți președinți de secție au fost surprinși împreună cu reprezentantul PSD în BES 1 umblând în sacii de voturi care trebuiau să rămână sigilați. Aștept ca instituțiile statului să-și facă datoria transparent și cu respectarea legii”, încheie Armand.

(sursa: Mediafax)

Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro

Keywords:BOGDAN, ARMAND

×