x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareș Bogdan, despre cazul Ditrău: Ne va pune într-o poziție extrem de complicată la nivel european

Rareș Bogdan, despre cazul Ditrău: Ne va pune într-o poziție extrem de complicată la nivel european

02 Feb 2020   •   14:35
Rareș Bogdan, despre cazul Ditrău: Ne va pune într-o poziție extrem de complicată la nivel european
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că europarlamentarii români, dar şi Guvernul vor trebui să dea explicaţii în ceea ce priveşte cazul Ditrău, care va pune România "într-o poziţie extrem de complicată" la nivel european.

"E un caz care, să ştiţi, e mult mai periculos decât pare şi pentru care, noi, europarlamentarii, va trebui să dăm explicaţii şi o să o facem începând de mâine. Şi în curând va da şi Guvernul explicaţii, să ştiţi, pentru că situaţia e mult mai gravă decât vă puteţi închipui. E un caz care părea nevinovat, care a trecut cumva sub situaţia Brexitului - unde trebuie să avem grijă de 800.000 de români şi e o situaţie serioasă -, dar care ne va plasa, deja ne-a plasat, pe prima pagină a ziarelor. Iar încă televiziunile mari nu ne-au luat. Cu coronavirusul şi cu Brexitul au fost uşor ocupate", a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, prezent la Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

El a acuzat partidul Fidesz din Ungaria pentru faptul că a promovat o retorică a urii şi a menţionat că oamenii din Ditrău se informează mai ales de la televiziuni precum Hir Tv sau Duna Tv.

"Să ştiţi că, dacă priviţi cazul Ditrău, veţi vedea cum informarea de la televiziuni care nu au nicio legătură cu Bucureştiul - în acea zonă cele mai puternice televiziuni se numesc Hir Tv şi Duna Tv - retorica urii promovată de un partid care nu e în România, dar care are tentacule în România şi se numeşte Fidesz-ul lui Viktor Orban a creat o monstruozitate, care ne va crea o problemă uriaşă pe plan internaţional. Cazul Ditrău e un caz care, din păcate, ne va pune într-o poziţie extrem de complicată la nivel european. Şi sper din tot sufletul ca acest caz să fie unul izolat, completamente izolat pe teritoriul României", a precizat europarlamentarul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: rares bogdan ditrau