x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția lui Virgil Popescu la anunțul președintei CE privind plafonarea prețurilor la gaze

Reacția lui Virgil Popescu la anunțul președintei CE privind plafonarea prețurilor la gaze

14 Sep 2022   •   13:49
Reacția lui Virgil Popescu la anunțul președintei CE privind plafonarea prețurilor la gaze
Sursa foto: Lucian Alecu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a avut o reacție rapidă după anunțul Ursulei von der Leyen, președintele Comisiei Europene, privind plafonarea prețurilor la gaze și decuplarea prețului la energie electrică de prețul la gazele naturale

„Salut anunțul făcut astăzi de președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, prin care a propus plafonarea prețurilor la gaze. Mai mult chiar, a susținut nevoia decuplării prețului la energie electrică de prețul la gaze naturale, idee pe care am susținut-o și eu la Consiliul miniștrilor Energiei.

⚡️Au fost anunțate decizii importante pentru viitorul energiei, iar România va fi un partener de încredere pentru a ne asigura independența și securitatea energetică, împreună, solidari”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri, la Strasbourg, că va urma o perioadă dificilă pentru companiile şi gospodăriile din Europa, ea evocând consecinţele economice ale războiului din Ucraina. Lidera UE a prezentat și o serie de propuneri în vederea limitării creșterii prețurilor la energie, care au afectat Europa în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

 

Ursula von der Leyen: „E momentul să dăm dovadă de hotărâre, nu de împăcare! Industria Rusiei e zdrențe!”

×
Subiecte în articol: virgil popescu Ursula von der Leyen