x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacţia consilierului prezidenţial Leonard Orban după anunţul CE privind cotele de refugiaţi

Reacţia consilierului prezidenţial Leonard Orban după anunţul CE privind cotele de refugiaţi

09 Sep 2015   •   23:51
Reacţia consilierului prezidenţial Leonard Orban după anunţul CE privind cotele de refugiaţi

Prima reacţie de la palatul Cotroceni, după ce Comisia Europeană a anunţat numărul de imigranţi care revine ţării noastre, vine din partea consilierului prezidenţial Leonard Orban, care a declarat, miercuri, pentru B1 TV, că "România îşi va menţine poziţia în privința refugiaților.

Doar 5 state din U.E. sunt înaintea noastră la numărul de refugiaţi pe care ar urma să-i primească.

"Discuția nu se va purta la nivelul Comisiei Europene. Cei de la Comisie au propus un set de propuneri ce vor fi discutate între statele membre și la nivelul UE. În ceea ce privește șansele de a obține o chestiune favorabilă nouă, rămâne de văzut. Procedura de vot este majoritatea calificată și pentru a trece propunerea este nevoie de dublă majoritate. Minim 55% să voteze din Comisie, plus minim 65% din populația UE.

Vorbim de o propunere. Poziția noastră a fost clară, vrem cote voluntare, nu obligatorii. Am spus 1.750 de persoane plus 80, și această ofertă făcută de Guvernul României ține cont de capacitatea actuală a României. Concluzia finală este devreme să o spunem în acest moment. Vom avea prima discuție la Consiliul extraordinar al miniștrilor de interne pe 14 septembrie.

Va exista o reuniune în care se va decide asupra poziției pe care o va adopta România, săptămâna viitoare. Dincolo de deciziile cum se va poziționa România sunt și alte discuții legate de ce trebuie să facă România pentru primirea și integrarea acestor refugiați", a spus Leonard Orban. 

×