x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reducerea numărului de posturi la MDRAP, MSI, ANFP, ISC, aprobată în şedinţa de Guvern

Reducerea numărului de posturi la MDRAP, MSI, ANFP, ISC, aprobată în şedinţa de Guvern

24 Iul 2013   •   19:45
Reducerea numărului de posturi la MDRAP, MSI, ANFP, ISC, aprobată în şedinţa de Guvern

Reducerea numărului de posturi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la Inspectoratul de Stat în Construcţii, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi la Ministerul pentru Societatea Informaţională a fost aprobată, miercuri, în şedinţa de Guvern, în baza mai multor hotărâri care vizează organizarea şi funcţionarea ministerelor şi altor autorităţi, informează agerpres.ro.

Astfel, numărul total de posturi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, inclusiv demnitarii şi posturile de cabinet, se reduce de la 788 la 756.

"În acest număr sunt incluse şi cinci posturi (un secretar de stat plus patru posturi aferente cabinetului acestuia) care se vor înfiinţa, având în vedere complexitatea problematicii din sfera de competenţă a MDRAP", a precizat biroul de presă al Guvernului.

De asemenea, numărul de posturi al Inspectoratului de Stat în Construcţii se reduce de la 750, inclusiv demnitarii, la 616, cu excepţia demnitarilor. Tot la ISC, parcul de autoturisme a fost normat la 250 şi 200 de litri combustibil/ lună/ autoturism.

Numărul maxim de posturi pentru Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice este de 96, exclusiv demnitari.

În cazul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, numărul total de posturi se reduce de la 213 la 198, inclusiv demnitarii.

În ce priveşte Ministerul Finanţelor Publice, numărul maxim de posturi este de 1.433, exclusiv demnitari, ca urmare a reducerii numărului de posturi ocupate şi vacante în conformitate cu OUG nr. 77 / 2013.

Comisia Naţională de Prognoză va funcţiona cu un număr maxim de 92 de posturi (exclusiv demnitari).

La Ministerul pentru Societatea Informaţională au fost desfiinţate 28 de posturi vacante din cele 190 de posturi aprobate prin HG nr. 12/2009. Astfel, structura Ministerului va cuprinde un număr maxim de 162 posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice se reduce la 503 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului. Inspecţia Muncii va funcţiona cu un număr de 2.587 posturi, iar Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială va funcţiona cu 1.427 de posturi. În total, numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului şi instituţiilor subordonate este de 4.909 (exclusiv demnitarii şi posturile din cabinet).

De asemenea, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se aprobă numărul total de 4.103 posturi ocupate, posturi vacante unice, posturi vacante de conducere şi posturi vacante în procedură de ocupare la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că Executivul a adoptat o serie de hotărâri care vizează desfiinţarea funcţiilor vacante la ministerele care şi-au realizat procesul de restructurare.

"Astăzi am aprobat un număr de hotărâri privind acele ministere care deja şi-au îndeplinit procesul de restructurare. Este vorba de desfiinţarea funcţiilor vacante, deci funcţii neocupate, care însă permiteau păstrarea unui număr superior de funcţii de conducere. Nu se aplică această reducere nici la sănătate, nici la educaţie, nici la apărare sau interne, ci doar la acele servicii ale administraţiei publice centrale şi, de asemenea, din aparatul central al Guvernului şi al ministerelor. Până la sfârşitul anului, într-adevăr, un număr de 2.800 de funcţionari vor pleca", a declarat primul-ministru. 

×
Subiecte în articol: concedieri guvern restructurare