x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Referendumul din România, promovat în presa britanică

Referendumul din România, promovat în presa britanică

de Mediafax    |    27 Iul 2012   •   09:15
Referendumul din România, promovat în presa britanică

Mai multe bannere cu mesaje "Tu ce astepti? Hai la referendum!", "Implica-te in schimbarea Romaniei!" apar pe site-urile mai multor publicatii europene printre care Daily Mail, The Sun, un click pe imagine conducand la site-ul www.demite-l.ro.

Banner-ele sunt plasate pe paginile de deschidere, in locuri vizibile si au culorile tricolorului. Scrisul este galben, plasat pe doua benzi transversale, una rosie si una albastra. Pe banda rosie este scris mesajul "Tu ce astepti?", iar pe cea albastra este scris cu majuscule "Hai la referendum!".

Pe alte site-uri, cum ar fi www.express.co.uk, al publicatiilor Daily Express si Sunday Express, apare un filmulet in care toate personajele poarta masti cu chipul lui Traian Basescu, iar la final unul dintre aceste personaje rade, imitand rasul presedintelui suspendat. Filmuletul se incheie cu mesajele "Daca tu nu iesi la vot, toti suntem Basescu!" si "Sustine schimbarea! Voteaza DA la referendum!".

Pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie, MAE a organizat 306 sectii de votare in afara tarii, in Marea Britanie fiind organizate opt sectii.

MAE a trimis sectiilor de vot din strainatate 600.000 de buletine de vot, 400.000 de autocolante, prezentate sub forma de benzi continand 15 autocolante pe bucata si 1.000 de stampile cu inscriptia VOTAT.

×