x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Regele Mihai îi acordă lui Ciuhandu Crucea Casei Regale a României

Regele Mihai îi acordă lui Ciuhandu Crucea Casei Regale a României

23 Dec 2009   •   00:00

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a primit Crucea Casei Regale a României. Distincţia i-a fost conferită de regele Mihai, la Castelul de la Săvârşin, în prezenţa principesei Margareta.



Potrivit unui comunicat al PNŢCD Timiş,  motivaţia acordării acestei distincţii primarului Timişoarei rezidă în "curajul şi generozitatea cu care acesta a stat alături de Casa Regală a României în viaţa publică. Pentru aportul pe care l-a adus în ultimii 20 de ani la restabilirea locului legitim şi istoric al Familiei Regale în România. Pentru sprijinul generos pe care îl oferă permanent Familiei Regale a României, pentru ospitalitatea şi solidaritatea arătate de nenumărate ori în vizitele noastre în prestigioasa şi simbolica cetate a Timişoarei".

Preşedintele ţărăniştilor timişeni, Gheorghe Ciuhandu, s-a declarat onorat de distincţia primită, pe care nu o consideră ca fiind primită doar de el, personal, ci şi de Timişoara, un oraş care a fost mereu alături de familia regală. Crucea Casei Regale a României s-a instituit în anul 2008, prin ordinul regelui Mihai, arată Agerpres. Decoraţia se poate acorda unor membri ai Casei Regale sau colaboratorilor acesteia, precum şi unor personalităţi din România sau din străinătate.

Crucea Casei Regale poate fi acordată unui număr de maximum 150 de personalităţi în viaţă, din ţară sau de peste hotare. Distincţia a fost instituită pentru a se acorda "unor colaboratori ai Casei Regale care se bucură de prestigiu în societatea românească, reprezentând societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomaţiei, precum şi organizaţii naţionale sau internaţionale. Totodată, decoraţia poate fi acordată unor personalităţi care au sprijinit activitatea Familiei în mod continuu sau care au făcut o faptă importantă faţă de Casa Regală. Crucea Casei Regale a României se poate acorda, de asemenea, instituţiilor şi organizaţiilor care au adus o contribuţie importantă la promovarea efortului Casei Regale în serviciul României".

×
Subiecte în articol: politic