x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică REMANIERE! Noii miniştri: Mona Pivniceru (Justiţie), Mircea Duşa (Interne), Radu Stroe (Administraţie), Titus Corlăţean (Externe), Dan Şova (Relaţia cu Parlamentul)

REMANIERE! Noii miniştri: Mona Pivniceru (Justiţie), Mircea Duşa (Interne), Radu Stroe (Administraţie), Titus Corlăţean (Externe), Dan Şova (Relaţia cu Parlamentul)

06 Aug 2012   •   10:28
REMANIERE! Noii miniştri: Mona Pivniceru (Justiţie), Mircea Duşa (Interne), Radu Stroe (Administraţie), Titus Corlăţean (Externe), Dan Şova (Relaţia cu Parlamentul)

Premierul Victor Ponta a anuntat noua formula a Guvernului, care a trecut printr-o mini-remaniere odata cu prezentarea demisiilor de catre Ioan Rus si Victor Paul Dobre.

"Pentru functia de ministru de Interne il propun pe Mircea Dusa, pentru functia de ministru delegat pentru Administratie, pe Radu Stroe, Titus Corlatean la MAE, la Relatia cu Parlamentul Dan Sova. Pentru Ministrul Justitiei, am ales o persoana neimplicata politic, doamna judecator Mona Pivniceru", a declarat Ponta, adaugand ca propunerile sale au fost aprobate de presedintele interimar, Crin Antonescu.

Ponta a declarat ca Guvernul isi va continua activitatea fara sa bage in seama atacurile lansate dinspre preledintele suspendat, Traian Basescu si cei din PDL.

"Guvernul trebuie sa se adapteze noii situatii prin luarea unor masuri, nu atat de schimbare de oameni, cat o schimbare clara de strategie. Presedintele suspendat a primit un verdict foarte clar pe data de 29 iulie, CC urmeaza sa dea si un verdict juridic. Domnia sa a ales calea unei lupte oarbe pentru a-si pastra privilegiile si imunitatea de care se bucura. Guvernul trebuie sa dea un mesaj de stabilitate, de predictibilitate si sa mentina o agenda care sa raspunda asteptarile romanilor in perioada urmatoare si care sa ne permita continuarea si implementarea tuturor reformelor si dupa alegerile din noiembrie. Romania trebuie sa iasa din logica de razboi in care sta de 8 ani de zile si singurul raspuns pe care Guvernul trebuie sa-l dea atucurilor tot mai virulente si iresponsabile trebuie sa fie serioase si responsabile", a spus Ponta.

Premierul a afirmat ca nu are nimic de reprosat ministrilor demisionari Ioan Rus si Victor Paul Dobre.

"Nu am nimic sa reprosez fostilor ministri, sunt oameni a caror integritate morala si profesionala o apreciez ca ireprosabila si care in acest contex de acuzatii iresponsabile si virulente ale presedintelui suspendat si a colegilor sai din PDL au ales sa isi asume o responsabiltate atat de grea. Le multumesc pentru activitatea lor, ii apreciaz in continuare si imi permit sa cred ca vom ramane si prieteni", a spus Ponta.

Acesta a facut si o scurta prezentare a noilor ministri.

"Despre propuneri - doamna judecator Mona Pivniceru are o mare, pot spune enroma experienta in Justitie si va asigura autoritatea si independenta de care este nevoie in aceste momente, cand orice propunere rationala primeste din partea presedintelui acuzatii iresponsabile. Domnul Dusa este un membru actual al Guvernului, domnul Corlatean merge la MAE, un domeniu pe care il cunoaste foarte bine, domnul Stroe este fost ministru, are experienta, iar colegul meu mai tanar, domnul Dan Sova va asigura relatia dintre Parlament si Guvern pana in noiembrie. Imi doresc ca aceste ore de nesiguranta sa inceteze si Guvernul sa functioneze nu doar legitim, ci si eficient in fata marilor provocari care se ridica in aceasta perioada. Fie ca vorbim de seceta, fie ca vorbim de situatia economica, una stabila si predictiva, dar inevitabil afectata de insecuritatea europeana, cat si de declaratiile iresponsabile si antinationale facute de presedintele suspendat Traian Basescu", a mai spus Ponta.

×