x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Remanierea, pregătirea PDL în faţa moţiunii de cenzură a Opoziţiei"

"Remanierea, pregătirea PDL în faţa moţiunii de cenzură a Opoziţiei"

de Gabriela Antoniu    |    02 Sep 2010   •   00:00

Analistul politic Stelian Tănase este de părere că "Guvernul Boc e în cofă şi nu-l mai suportă nimeni". Deşi apreciază că Opoziţia a făcut o figură politică bună, unindu-şi forţele pentru a depune o moţiune de cenzură şi a debarca Guvernul Boc, Stelian Tănase crede că actualul Executiv ar trebui să-şi ducă mandatul până la capăt după principiul "şi-au asumat răspunderea, să rezolve criza". "Opoziţia a făcut o mutare bună. Au arătat opiniei publice că sunt pregătiţi şi dispuşi să preia guvernarea. Guvernarea este însă un măr otrăvit şi personal nu cred că Opoziţia trebuie să ia mărul ăsta otrăvit", spune analistul politic. În opinia sa, menţinerea actualului Executiv până la încheierea mandatului nu ar avea efecte dramatice pentru populaţie, deoarece "mai rău de atât nu se poate" .

Politologul Cristian Pârvulescu crede că "remanierea se face pentru pregătirea PDL în faţa moţiunii de cenzură". "Ca urmare, sacrificarea unor lideri importanţi ai partidului este foarte riscantă, deoarece ar provoca dezertări. Votul de aseară din grupurile parlamentare, pentru moment, arată că democrat-liberalii au înţeles că partidul e în pericol şi că nu trebuie să meargă pe mâna unui preşedinte care e în cădere liberă în sondaje", ne-a declarat analistul politic Cristian Pârvulescu.

În opinia sa, pedeliştii sunt rezervaţi şi nu vor să-l mai urmeze pe Traian Băsescu în alte "aventuri". Cristian Pârvulescu e de părere că tot ceea ce se întâmplă acum în PDL e doar o etapă care arată că democrat-liberalii au decis să rămână alături de liderii istorici ai partidului şi că Traian Băsescu nu are o relaţie directă cu PDL, ci una mediată. Cât priveşte moţiunea de cenzură a Opoziţiei, Cristian Pârvulescu spune că aceasta are mai mult de 50% şanse să treacă, iar dacă va trece, atunci lucrurile s-ar schimba în PDL, baronii care l-au susţinut pe Traian Băsescu fiind nevoiţi să lupte pentru propria piele.

×
Subiecte în articol: politic