x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea simplă "Guvernul Ponta este incapabil să scrie după dictare" – dezbătută la Senat

Moţiunea simplă "Guvernul Ponta este incapabil să scrie după dictare" – dezbătută la Senat

de Agerpres    |    22 Iun 2014   •   11:08

Moţiunea simplă depusă de PNL şi PDL "Guvernul Ponta este incapabil să scrie după dictare" va fi dezbătută în plenul Senatului de luni.

PNL şi PDL solicită în moţiune demisia ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi somează Executivul să prezinte Comisiei Europene un proiect "serios" de Acord de Parteneriat privind fondurile europene pentru perioada 2014-2020.

De asemenea, liberalii şi democrat-liberalii critică întârzierea nepermisă a semnării Acordului de Parteneriat privind fondurile UE pentru perioada 2014-2020 şi invocă "amatorismul evident" în redactarea drafturilor de Acord de Parteneriat, despre care arată că au fost respinse succesiv şi lipsa de coordonare şi incapacitatea ministrului responsabil de a prezenta o strategie coerentă a României pentru fondurile UE.

"Suntem în luna iunie a anului 2014, iar Acordul de Parteneriat pentru fondurile UE, perioada 2014-2020, este în continuare la stadiul de ciornă, criticată dur de Comisia Europeană. Datorită incompetenţei Guvernului Ponta, România nu va putea accesa cele 38,9 miliarde euro decât din 2015. În ciuda asigurărilor date de-a lungul timpului de domnul Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, iată că şi ultima variantă a Acordului, trimisă de Guvernul Ponta, a fost pusă la colţ de experţii Comisiei Europene", se arată în textul moţiunii simple. 

Semnatarii arată că acest proiect a primit după un an şi jumătate de lucru nu mai puţin de 250 de observaţii.

×