x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică România, înspre modelul african

România, înspre modelul african

de Dana Piciu    |    08 Iul 2008   •   00:00
România, înspre modelul african

SEMNAL ● Dan Voiculescu avertizează puterea de dreapta
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a prezentat ieri un raport al Băncii Mondiale care arată că, sub conducerea actualei puteri, România se apropie de nivelul de dezvoltare al ţărilor africane.



SEMNAL ● Dan Voiculescu avertizează puterea de dreapta
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a prezentat ieri un raport al Băncii Mondiale care arată că, sub conducerea actualei puteri, România se apropie de nivelul de dezvoltare al ţărilor africane.

Dan Voiculescu a arătat că România se află pe locul 140 din 240 în privinţa suveranităţii legii, fiind plasată mai jos decît Bulgaria, India şi Chile. La capitolul stabilitate politică, România este pe locul 104, la egalitate cu Rwanda şi sub state cum e Botswana. La capitolul eficacitate guvernamentală, ţara noastră este la egalitate cu Guyana. "Ne apropiem foarte puternic de modelul african", a mai spus Dan Voiculescu, adăugînd că, în schimb, sîntem pe locul 1 la fenomenul de abandon matern şi că sîntem poporul care consumă jumătate din venituri pentru alimente, băutură alcoolică şi tutun şi doar 1% pentru sănătate şi 1,2% pentru educaţie. Dan Voiculescu a arătat că "această realitate" ar trebui să dea de gîndit puterii Băsescu şi că aceasta ar trebui să lase promisunile şi să înceapă să pună în aplicare măsuri imediate. "În cadrul campaniei sale anticorupţie începută acum patru ani, Traian Băsescu vorbea despre valize cu bani care umblau prin Ministerul Economiei. Şi cînd a fost întrebat cine ducea valizele şi cui nu a fost în stare să răspundă. Din circ în circ ne-am trezit la poziţia pe care o are România astăzi în lume şi pe care eu v-am explicat-o mai devreme", a mai precizat Dan Voiculescu. Raportul a fost analizat în cadrul PC, iar concluziile "nu tocmai îmbucurătoare" vor fi discutate, în următoarele zile, cu partenerii de alianţă de la PSD, pentru a se găsi măsuri care să rezolve problemele enumerate în document, măsuri care se vor regăsi în programul de guvernare al Alianţei PSD+PC ce va fi lansat vineri, la Consiliul Naţional.

APEL. Dan Voiculescu l-a rugat, prin intermediul presei, pe preşedintele Traian Băsescu să "depăşească adversitatea politică şi să promulge legea pentru cei care ar trebui să fie evacuaţi din casele naţionalizate". "Am avut situaţii foarte grave, atît de grave, încît unii bătrîni s-au spînzurat, au murit pentru că nu aveau unde să meargă. Ca atare, rog pe domnul preşedinte să nu-şi încarce conştiinţa cu noi victime şi să promulge legea. Pentru a-şi dovedi calitatea de om înainte de aceea de om politic", a încheiat Dan Voiculescu, precizînd  că Partidul Conservator a fost preocupat în mod deosebit de situaţia chiriaşilor din casele naţionalizate.

×
Subiecte în articol: politic voiculescu dan