x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Romania poate pierde banii de la UE

Romania poate pierde banii de la UE

13 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
Avertisment de la Scheele Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a declarat, intr-o emisiune tv, ca exista riscul ca Romania sa piarda banii veniti de la Uniunea Europeana "daca administratia publica nu va fi in stare sa gestioneze corect si mult mai bine banii decat acum".
CONDITIE. Scheele sugereaza ca administratia publica trebuie sa gestioneze corect si mult mai bine banii decat acum
"In acest moment, este adevarat, Romania poate sa piarda banii", a spus Scheele. El a explicat ca Parlamentul si-a indeplinit sarcina de a adopta legile legate de integrarea europeana, si ca schimbarile trebuie facute la nivelul implementarii lor, "adica la nivelul administratiei publice, la nivelul intreprinzatorilor, la nivelul autoritatilor locale, al fiecarui cetatean, mai ales in zona rurala". "Vor fi mai multe schimbari pana la momentul cand Romania va adera. Un exemplu: in domeniul rural va fi un flux de bani pentru fermierii romani, dar nu va fi posibil daca lucrarile de pregatire pentru a avea un sistem - se numeste Ajax, acest sistem care inseamna ca pentru fiecare teren agricol trebuie facute fotografii aeriene, pentru a sti exact cum arata tara. Acest lucru nu va fi facut destul de repede...", a explicat Scheele.

INCERTITUDINE. Emisarul european a spus ca nu exista certitudinea ca Romania ar fi putut sa intre in valul celor 10, chiar daca negocierile mergeau bine. "In 2000, cand am inceput negocierile, nu cred ca starea Romaniei era suficient de schimbata pentru a le face, practic, pe toate pana la sfarsitul anului 2003. Era, probabil, imposibil, chiar daca fostul guvern si guvernul de dinainte de 2001 ar fi fost perfecte", a aratat Scheele. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic