x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Salariile existente nu scad

Salariile existente nu scad

de Dana Piciu    |    26 Iun 2009   •   00:00

Proiectul de lege privind salarizarea unitară a fost discutat de Guvern în primă lectură şi nu prevede scăderea salariilor în raport cu cele existente, a declarat ieri premierul Emil Boc.



"Astăzi se plătesc salarii, pensii, alocaţii care nu scad, pentru că am văzut existenţa unei tentaţii de a crea o confuzie la nivelul opiniei publice, amestecând discuţiile despre viitoare lege a salarizării unice cu ideea că astăzi scad salariile în România", a spus Boc. El a adăugat că forma finală a proiectului va fi stabilită după ce va fi evaluat financiar de către Ministerul Finanţelor. Coeficienţii discutaţi miercuri de Guvern pentru stabilirea grilei de salarizare unică în sectorul bugetar au fost cu aproximativ 40% mai mici, raportat la nivelurile analizate anterior, fiind cuprinşi între 5,4 şi 2,3 salarii minime pe economie, potrivit unor surse ministeriale.

La începutul lunii septembrie Executivul va decide, din punct de vedere politic, procedura prin care va promova proiectul, principala variantă fiind asumarea răspunderii Guvernului În Parlament. Guvernul îşi menţine angajamentul de a finaliza proiectul până pe 30 iunie.

×
Subiecte în articol: politic