x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sava propune schimbarea lui Mircea Toader de la şefia grupului deputaţilor PDL

Sava propune schimbarea lui Mircea Toader de la şefia grupului deputaţilor PDL

01 Noi 2010   •   00:00

Deputatul PDL Andrei Sava propune schimbarea lui Mircea Toader din funcţia de lider al grupului PDL din Camera deputaţilor invocând "eroarea gravă" comisă de Toader la votul privind reducerea TVA şi neimpozitarea pensiilor, Sava propunând în locul lui Toader pe Sulfina Barbu sau pe Cezar Preda.



Într-un comunicat dat publicităţii luni, deputatul Andrei Sava, ales sub sigla PDL într-un colegiu uninominal din Ploieşti, arată că, în opinia sa, Mircea Toader ar trebui schimbat din funcţia de lider al grupului PDL din Camera Deputaţilor, pe motiv că eroarea comisă de acesta la votul privind reducerea TVA la alimentele de bază "a afectat grav imaginea grupului PDL din Camera Deputaţilor" şi că în momentul de faţă Toader "nu mai reprezintă cu succes imaginea liderului cu abilităţi şi calităţi manageriale incontestabile".

"Eroarea gravă a liderului de grup la votarea legii privind reducerea TVA la alimentele de bază şi a legii privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei nu poate rămâne nesancţionată, pentru că a afectat grav imaginea Grupului PDL din Camera Deputaţilor. Domnul Toader trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia incomodă în care a fost pus întreg Grupul parlamentar şi să acţioneze în consecinţă, fără a mai aştepta să fie tras de mânecă", arată Andrei Sava în comunicatul dat publicităţii luni.

Conform sursei citate, viitorul lider de grup ar trebui ales în urma procedurii interne din partid, "care să respecte principiile democraţiei".

"Părerea mea este împărtăşită de mulţi tineri deputaţi, care, la fel ca şi mine, doresc o mai mare coeziune a grupului. De aceea, invit BPN să exprime o opinie privind situaţia de faţă, urmând ca apoi, în cadrul grupului, să luăm o decizie în acest sens, în baza unui vot democratic", precizează Andrei Sava în comunicatul dat publicităţii.

Deputatul Andrei Sava susţine că Sulfina Barbu sau Cezar Preda ar putea lua locul lui Mircea Toader.

×
Subiecte în articol: politic