x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal în PDL. Duelul celor doi Preda: "Sunt prim-vicepreşedinte!" " Şi eu. Puteţi pleca!"

Scandal în PDL. Duelul celor doi Preda: "Sunt prim-vicepreşedinte!" " Şi eu. Puteţi pleca!"

15 Oct 2012   •   15:56
Scandal în PDL. Duelul celor doi Preda: "Sunt prim-vicepreşedinte!" " Şi eu. Puteţi pleca!"

Şedinţa PDL de luni a debutat cu un episod prin care a fost tranşată ierarhia în partid. În absenţa lui Vasile Blaga, prim-vicepreşedintele Cristian Preda a fost încolţit de conducerea PDL, părăsind nervos şedinţa Biroului Permanent. Clacarea nervoasă a eurodeputatului a venit în momentul în care Cezar Preda i-a spus că poate părăsi sala.

RTV.NET vă prezintă cum s-a derulat cearta pedeliştilor.

Cearta care a culminat cu punerea la zid a lui Cristian Preda a pornit de la un subiect aparent inofensiv. Fundaţia Konrad Adenauer, una dintre organizaţiile apropiate democrat-liberalilor a prezentat un proiect pentru pregătirea elitelor politice. Respectivul program avea ca scop o serie de training-uri pe care fundaţia urma să le deruleze cu democrat-liberalii.

Surse participante la discuţii au explicat pentru RTV.NET  că prim-vicepreşedintele Cristian Preda a avut însă o obiecţie: anume ca respectivul training să se deruleze împreună cu o altă instituţie apropiată PDL: Institutul de Studii Populare.

"Avem o problemă cu resursa umană. Fundaţia Adenauer ar trebui să lucreze sub coordonarea ISP", a spus Cristian Preda.

"Nu e cazul să discutăm acum. Dacă ai un copil bolnav, îi dai un paracetamol şi vedem după aceea", a fost replica vicepreşedintelui Anca Boagiu.

Răspunsul Ancăi Boagiu a primit susţinerea majorităţii liderilor democrat-liberali, fapt ce l-a determinat pe eurodeputat să insiste asupra subiectului. Moment în care prim-vicepreşedintele Cezar Preda a simţit nevoia să intervină.

Află ce replici şi-au dat cei doi Preda din PDL pe RTV.NET:

×