x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal la Senat: Puterea şi opoziţia se ceartă pe funcţiile din Biroul Permanent

Scandal la Senat: Puterea şi opoziţia se ceartă pe funcţiile din Biroul Permanent

03 Sep 2012   •   13:35
Scandal la Senat: Puterea şi opoziţia se ceartă pe funcţiile din Biroul Permanent

Negocierile pentru atribuirea functiilor in Biroul Permanent al Senatului au fost intrerupte, luni, din cauza ca puterea si opozitia nu se inteleg in privinta repartizarii acestor posturi.

"Pentru moment nu s-a ajuns la niciun rezultat cu negocierile. Majoritatea incearca sa impuna, cum o stim, o politica de forta, trecand peste toate prevederile regulamentare care au fost de 22 de ani incoace", a spus liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu.

Radulescu a precizat ca, in prezent, in Biroul permanent ar trebui sa fie un raport de 8 la 5 pentru putere. "Nu vor atat, vor 9 la 4 si vor sa aiba presedintele si patru vicepresedinti ai Senatului, din patru posibili. Vom vedea daca se va reveni la sentimente de normalitate, cum le se va forta in continuare aceasta nota", a declarat Cristian Radulescu, potrivit Mediafax.

Intrebat ce functii revendica PDL in Biroul Permanent, Radulescu a raspus ca democrat-liberalii, revendica respectarea prevederilor regulamentare, care spun ca totul se calculeaza in functie de algoritmul parlamentar, de ponderea pe care fiecare grup o are in ansamblul Senatului.

"Noua ne-ar reveni, daca consideram si cifrele – matematica e matematica, fara interpretare politica – doua functii de vicepresedinte, una de secretar si una de chestor, iar ei vad posibil pentru noi, prin interpretarea proprie a Regulamentului, doar trei functii, si de grad mai scazut", a completat parlamentrul.

"Daca nu mai vrem sa respectam nici Constitutia nici Regulamentul si peste tot impunem forta unde o sa ajungem in perioada urmatoare?", a intrebat, retoric, Cristian Radulescu. El a mai spus ca pretentia puterii de a avea un presedinte si patru vicepresedinti "depaseste orice inchipuire".

Liderii grupurilor parlamentare din Senat s-au intrunit, astazi, pentru a negocia, in baza algorimului, noua componenta a Biroului Permanent al Senatului, dar si in celelelalte functii in structurile acestei Camere.

Potrivit procedurilor parlamentare, sesiunea va incepe cu alegerea noilor structuri de conducere in grupurile parlamentare, in comisiile permanente, urmand sa fie stabilita, prin votul plenului, si componenta Biroului Permanent al Senatului, in urma negocierilor purtate, in baza algoritmului parlamentar intre liderii de grup.

Referitor la functiile din Biroul Permanent si la conducerile Comisiilor, acestea se negociaza pe baza algoritmului politic, la inceputul sesiunii, partidele urmand sa-si nominalizeze reprezentantii in acest sens.


×