x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schimbare - Vosganian, prea moale pentru PNL

Schimbare - Vosganian, prea moale pentru PNL

de Monica Iordache Apostol    |    24 Ian 2007   •   00:00
Schimbare - Vosganian, prea moale pentru PNL
Liberalii ar vrea sa cante pe alta voce
Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, si-a enervat colegii cu mesajele pacifiste pe care le-a transmis democratilor. Pentru ca hotararea lor de a nu mai inghiti atacurile democratilor a fost "tradusa" public in maniera prea impaciuitoare, liberalii si-ar putea cauta o alta "voce".

Declaratiile pasnice ale lui Varujan Vosganian la adresa PD, facute dupa sedinta de ieri a Biroului Politic Central al PNL, l-ar putea costa postul de purtator de cuvant al partidului. "Durii" din PNL s-au suparat pe Vosganian pentru ca a iesit public cu apeluri de pace la adresa democratilor, desi in Birou se discutase despre riposte la orice atacuri venite din partea PD sau din partea presedintelui Basescu, spun surse liberale. Unul dintre nemultumiti a fost Ludovic Orban, vicepresedinte pentru strategii de imagine, spun aceleasi surse. De altfel, Orban i-a si reprosat in fata lui Vosganian ca a deturnat sensul discutiilor, sustin aceleasi surse. Liberalii hotarasera sa ceara in mod clar PD sa-si asume guvernarea si sa nu se mai afiseze aerul ca s-ar afla in opozitie. In plus, au dorit sa forteze public PD sa dea un raspuns clar in privinta participarii pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European si in privinta viitorului Aliantei D.A.. "Noi ne-am decis de trei luni sa mergem impreuna la PE, iar ei ne plimba cu zaharelul si nu fac nici o declaratie publica. Vor sa ne tina incurcati pana in ultimul moment", s-a plans un lider liberal. In plus, liberalii spun ca nu tin neaparat ca democratii sa le ramana parteneri de guvernare si ca sunt liberi sa plece daca nu le place viata in Guvernul Tariceanu.

DETURNARE. In loc sa spuna asta in conferinta de presa care a urmat sedintei de luni, Vosganian a transmis PD ca liberalii vor musai sa continue guvernarea cu ei si ca vor liste comune atat pentru Parlamentul European, cat si pentru alegerile parlamentare interne din 2008. "Nu-mi venea sa cred cum se milogea de PD", comenta un lider liberal. Surse liberale spun ca se va propune schimbarea lui Vosganian din functia de purtator de cuvant al partidului, dar cu argumente "indulcite": este prea solicitat de activitatea de la Ministerul Economiei. De altfel, exista si un precedent: ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a renuntat si el la postura de purtator de cuvant al PNL dupa ce a intrat in Guvern. Problema liberalilor este insa gasirea unui inlocuitor pentru Vosganian, pentru ca deocamdata nimeni nu vrea sa-si asume aceasta corvoada.

DUSI CU ZAHARELUL
"Noi ne-am decis de trei luni sa mergem impreuna la PE, iar ei ne plimba cu zaharelul si nu fac nici o declaratie publica. Vor sa ne tina incurcati pana in ultimul moment"
un liberal

×
Subiecte în articol: politic vosganian