x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scrisoare PC - Basescu, chemat in Parlament

Scrisoare PC - Basescu, chemat in Parlament

de Dana Piciu    |    06 Apr 2006   •   00:00
Scrisoare PC - Basescu, chemat in Parlament

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a trimis ieri o scrisoare presedintelui Traian Basescu prin care reinnoieste invitatia catre seful statului de a veni in Parlament pentru a-si prezenta strategia de politica externa.

"Parlamentarii PC, si cu siguranta nu numai acestia, sunt interesati de activitatea de politica externa a Presedintiei. In acest sens, in numele PC va adresez invitatia de a veni in Parlamentul Romaniei pentru a prezenta viziunea Presedintiei tarii cu privire la acest subiect. Abordarea, de catre presedintele Romaniei, a acestei teme in fata Camerelor reunite ale Parlamentului (in temeiul articolului 88 din Constitutie), va permite senatorilor si deputatilor sa aprecieze activitatea de politica externa promovata de institutia prezidentiala", se arata in scrisoarea liderului conservator.

DEPOLITIZARE. Pe de alta parte, tot ieri, reprezentantii PC au facut public un proiect de lege care vizeaza depolitizarea primarilor. Conform proiectului initiat de parlamentarii PC, in momentul in care dobandesc mandatul, primarii si viceprimarii trebuie sa opteze intre functia din administratie si cea politica. "Inclusiv statutul de membru de partid, nu mai spun de functiile de conducere, sunt incompatibile cu cea de primar sau viceprimar. La ora actuala circa 50% din activitatea primarilor este politica, iar restul ramane pentru munca administrativa. Chiar daca prin aceasta lege vom elibera un loc in avionul Bucuresti - Cluj-Napoca si retur va fi un castig", a declarat ieri deputatul PC Petru Calian.

O NOUA ADEZIUNE LA PC
Tot ieri consilierul general din Primaria Capitalei Alina Moise si-a anuntat inscrierea in PC dupa ce a parasit PSD. "Am plecat din PSD din cauza presiunilor grupurilor si gastilor din interior. Am studiat doctrina conservatoare si am constatat ca ma regasesc in ea", a spus Moise. PC detine acum circa 20% din numarul de mandate de consilieri generali ai Bucurestiului. La alegerile partiale din 2 aprilie, pentru 11 localitati din tara, candidatii PC la primarii au obtinut 12,98% din totalul voturilor exprimate si 12,54% cei pentru consilii locale.

×
Subiecte în articol: politic