x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scrisori pentru arbitrul telecom

Scrisori pentru arbitrul telecom

de Alexandru Radescu    |    27 Oct 2009   •   00:00

Deşi au trecut câteva săptămâni de când Comisia Europeană a lansat un nou avertisment în ceea ce priveşte situaţia în care se află arbitrul telecom din România, politicienii pasează scrisori şi nu se înţeleg la voturi.



Ministerul Comunicaţiilor a trimis ieri o a doua scrisoare către Senat pentru a se urgenta adoptarea legii privind funcţionarea Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). În luna septembrie, Comisia Europeană a avertizat Guvernul că va trece la a doua fază a procedurii de infringement pentru neîndeplinirea obligaţiilor în domeniul comunicaţiilor, dacă ordonanţa privind înfiinţarea ANCOM nu este aprobată rapid de Senat. A doua etapă a acestei proceduri presupune transmiterea unui aviz motivat înainte ca dosarul să fie transmis Curţii Europene de Justiţie.

STRUCTURĂ SUB CONTROL PARLAMENTAR
În forma actuală, ANCOM a fost înfiinţată de Guvern în luna martie, după ce Comisia Europeană a atenţionat România că decizia fostului Cabinet Tăriceanu de a-l demite pe preşedintele autorităţii şi de a restructura instituţia a reprezentat o gravă încălcare a independenţei acestui organism. În noua structură, Autoritatea de Reglementare în domeniul telecom va funcţiona sub control parlamentar, cu o conducere numită de şeful statului la propunerea Guvernului.

×
Subiecte în articol: politic