x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scurtcircuit la vârf: Boc vrea amendarea Constituţiei şi reducerea numărului de parlamentari la 300, UDMR spune "pas"

Scurtcircuit la vârf: Boc vrea amendarea Constituţiei şi reducerea numărului de parlamentari la 300, UDMR spune "pas"

14 Dec 2011   •   13:27
Scurtcircuit la vârf: Boc vrea amendarea Constituţiei şi reducerea numărului de parlamentari la 300, UDMR spune "pas"

Declaratiile facute de reprezentantii puterii dupa consultarile de la Cotroceni se bat cap in cap, reducerea numarului de parlamentari fiind un adevarat mar al discordiei intre PDL si principalul aliat, UDMR.

Emil Boc: Sustinem amendarea Constitutiei in sensul adoptarii acordului de uniune fiscale si reducerii la 300 a numarului de parlamentari.

Kelemen Hunor: Alta solutie decat amendarea Constitutiei nu exista pentru acordul de uniune fiscala. Am propus un pact intre partidele parlamentare in acest sens. Daca deschidem alte subiecte, nu vom fi de acord cu amendarea Constitutiei. Noi am propus nu 300, ci 388 de parlamentari, nu s-a ajuns la un acord.

La iesirea de la consultari, UNPR-istul Cristian Diaconescu a declarat ca este de acord cu reducerea numarului de parlamentari. Despre propunerea USL-ului privind investirea unui guvern de tehnocrati, Diaconescu a spus ca aceasta idee este una "demagogica".

×