x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Secretarul de stat în MFP Gabriel Biriş a demisionat

Secretarul de stat în MFP Gabriel Biriş a demisionat

08 Sep 2016   •   15:52
 Secretarul de stat în MFP Gabriel Biriş a demisionat
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a demisionat joi din funcţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. 

Potrivit lui Iolu, Gabriel Biriş "şi-a depăşit mandatul".

"Ministerul Finanţelor a avut un acord de simplificare a Codului fiscal în raport cu politica acestui Guvern. Din păcate, domnul Biriş şi-a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public câteva propuneri pe care acest Guvern nu şi le asumă. Acest Guvern nu are în vedere majorări de taxe şi impozite, nu are în vedere o creştere a contribuţiilor sociale obligatorii nici pentru angajaţi, nici pentru angajatori. Persoanele fizice autorizate cu activităţi independente sau profesii liberale nu sunt vizate de măsuri de creştere a taxării, iar, în perioada următoare, MFP va pune în dezbatere publică nişte modificări ale Codului fiscal, dar singurele măsuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale în favoarea desfăşurării activităţii economice", a declarat Iolu. 

El a precizat că Biriş şi-a depus demisia joi dimineaţă la Cancelaria prim-ministrului, iar premierul a acceptat-o. 

"Domnul Biriş cred că şi-a dat seama că a depăşit mandatul care i-a fost acordat de premier în acest caz (...) de debirocratizare pe Codul fiscal şi şi-a dat demisia la Cancelaria prim-ministrului", a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Potrivit acestuia, premierul i-a mulţumit lui Gabriel Biriş pentru activitatea în Guvern. 

"Domnul Biriş are o experienţă în mediul privat de afaceri şi cu experienţa dumnealui a venit cu mai multe propuneri bune de-a lungul timpului în acest mandat. A coordonat proiecte care au dus la măsuri reparatorii ale Codului fiscal şi acordarea de facilităţi pentru a stimula economia. Pentru aceste lucruri premierul i-a mulţumit domnului secretar de stat Gabriel Biriş. În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor a avut un acord de simplificare a Codului fiscal în raport cu politica acestui Guvern", a declarat Iolu. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriel biris