x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului pentru citirea deciziei CCR va avea loc luni, la ora 15:00

Şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului pentru citirea deciziei CCR va avea loc luni, la ora 15:00

23 Aug 2012   •   05:59
Şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului pentru citirea deciziei CCR va avea loc luni, la ora 15:00

UPDATE 12:16 - Sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului pe tema convocarii unei sesiuni extraordinare ale celor doua Camere pentru citirea deciziei CCR privind referendumul din 29 iulie va avea loc luni, la ora 15:00.

UPDATE 12:03 - PDL propune ca plenul Parlamentului pentru citirea deciziei CC sa aiba loc vineri la pranz, la ora 11 sau la ora 12, a declarat, joi, deputatul PDL Ioan Oltean. El a facut declaratia inaintea sedintei Birourilor Permanente reunite. Oltean a mai spus ca daca se va aproba ca sedinta de plen sa aiba loc vineri, se va incerca mobilizarea parlamentarilor pentru a exista cvorum in plen.

UPDATE 10:55 - Premierul Victor Ponta a anuntat, astazi, ca sedinta de Guvern programata pentru ora 11.00 se amana pentru a putea ramane la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si a asigura cvorumul necesar pentru discutarea tuturor subiectelor prevazute pe ordinea de zi.

Conducerea Parlamentului se reuneste astazi, la ora 12:00, pentru a lua in discutie documentul de la Curtea Constitutionala privind invalidarea referendumului din 29 iulie. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, avertizeaza asupra riscului ca la sedinta de joi sa nu se intruneasca cvorumul.

"Daca nu va fi cvorum, vom reprograma sedinta in cel mai scurt timp", a declarat presedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Liderii celor doua Camere ale Parlamentului au primit de la CCR hotararea privind referendumul si au convocat joi la ora 12.00 Birourile Permanente reunite in care se va stabili data plenului comun pentru citirea documentelui de la CCR.

"Am primit hotararea CCR un pic mai tarziu decat ne asteptam noi, am avut o discutie pe parcursul serii si astazi cu liderii grupurilor parlamentare si cu oparte din membrii Biroului Permanent si am decis, desi o parte dintre ei sunt plecati in concediu, am decis ca maine la ora 12.00 sa convocam Birourile Permanente renite pentru a prezenta Hotararea CCR. Pana la momentul discutiei in Biroul Permanent reunit, hotararea CCR nu poate fi prezentata presei", a declarat liderul Camerei, Valeriu Zgonea, la finalul unei discutii cu presedintele Senatului, Petru Filip.

Curtea Constitutionala a anuntat miercuri, intr-un comunicat de presa, ca a trimis Hotararea privind referendumul presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului.

Dupa citirea in plenul reunit, hotararea se va publica in Monitorul Oficial si in presa, data de la care se vor aplica masurile hotarate de Curte.

CCR a decis la 21 august ca nu a fost atins cvorumul necesar validarii referendumului din 29 iulie, astfel incat mandatul interimar al lui Crin Antonescu la Cotroceni va inceta de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial, presedintele suspendat Traian Basescu urmand sa-si reia atributiile.

×