x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şedinţa decisivă a coaliţiei pentru comasarea alegerilor, a fost amânată! Social-democraţii deranjaţi de declaraţiile lideriilor PNL

Şedinţa decisivă a coaliţiei pentru comasarea alegerilor, a fost amânată! Social-democraţii deranjaţi de declaraţiile lideriilor PNL

de Redacția Jurnalul    |    18 Feb 2024   •   16:48
Şedinţa decisivă a coaliţiei pentru comasarea alegerilor, a fost amânată! Social-democraţii deranjaţi de declaraţiile lideriilor PNL
Sursa foto: Lucian Alecu

Şedinţa coaliţiei de guvernare în care urma să se ia deciziile privind comasarea alegerilor nu va mai avea loc. Potrivit unor surse, social-democraţii le-ar fi transmis, în urmă cu scurt timp, liberalilor, că întâlnirea programată pentru ora 18.00 nu se mai ţine.

Şedinţa coaliţiei PSD-PNL, care ar fi trebuit să se desfăşoare începând cu ora 18.00 a fost amânată, scrie Antena3CNN.

Surse politice spun că social-democraţii sunt cei care au decis să amâne şedinţa, dat fiind faptul că au fost deranjaţi de declaraţiile făcute în spaţiul public de liderii PNL.

Astăzi, la Antena 3 CNN, Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că "este foarte probabil să ajungem la soluția comasării alegerilor".

În această săptămână, au avut loc două şedinţe ale coaliţiei de guvernare, iar cele două partide nu au reuşit să ajungă la o înţelegere, nici pe candidaţi comuni, nici pe comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale sau turul doi al alegerilor prezidenţiale cu alegerile parlamentare. Liberalii şi social-democraţii nu au ajuns la un consens, motiv pentru care, astăzi, ar fi trebuit să se întâlnească, dar PSD a decis să amâne şedinţa până, cel mai probabil, miercuri, având în vedere că Nicolae Ciucă, liderul PNL şi preşedintele Senatului, va fi luni şi marţi într-o vizită oficială la Madrid.

În acest moment, nu există o concluzie clară cu privire la data alegerilor, singura dată certă fiind 9 iunie 2024, atunci când au loc alegerile europarlamentare.

"În primul rând, putem trage o concluzie globală. După cum vedem din luările de poziţie ale opoziţiei şi din reacţii ale cetăţenilor, lumea nu priveşte cu ochi buni această tergiversare şi această discuţie, care, aparent, se află în afara agendei cetăţeneşti. Amândouă partidele vor avea de decontat prelungirea discuţiei, indiferent că vor hotărî că fac alegerile comasate sau nu.

×
Subiecte în articol: sedinta coalitie comasare alegeri