x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful SGG: Demiteri anunţate la RA-APPS

Şeful SGG: Demiteri anunţate la RA-APPS

de Carmen Vintila    |    27 Iul 2007   •   00:00

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a anunţat ieri demiterea directorului economic, Emilia Şerban, şi a şefului serviciului de paşapoarte, Ecaterina Sava, de la RA-APPS pentru nereguli in derularea unui contract de tipărire a paşapoartelor, in urma cărora s-a ajuns ca pentru un calculator să fie acceptat un preţ de 13.000 de euro.

Contractul, in valoare de 35,5 milioane de euro, a fost incheiat in 2001 de directorul general al RA-APPS de atunci, Eugen Bejinariu, cu firma germană Bunesdruckerei pentru realizarea noului model de paşaport romănesc, cu elemente de siguranţă conform cerinţelor UE, precum şi pentru livrarea consumabilelor şi a tehnicii aferente. Potrivit lui Bolojan, RA-APPS a incheiat ulterior, pănă in aprilie 2007, 11 acte adiţionale prin care valoarea contractului de furnizare a produselor consumabile a fost majorată nejustificat, in lipsa documentelor necesare şi fără indicarea unui preţ pe bucată. După ce neregulile din ultimul act adiţional au fost descoperite, regia şi firma furnizoare au convenit printr-un schimb de adrese că este vorba despre "o mică neglijenţă", iar valoarea suplimentară a contractului de 1,1 milioane de euro a fost redusă la 352.962 de euro.


FOND PROPRIU.
Bolojan a mai anunţat că Administraţia işi va constitui un fond de locuinţe de serviciu ce se vor afla pe străzile Mihai Vodă, Polonă şi Mihai Eminescu, iar pentru aceste spaţii nu se vor mai prelungi contractele de inchiriere. In cazul celorlalte imobile ale RA-APPS, Bolojan a precizat că vor fi prelungite contractele de inchiriere doar pănă la sfărşitul anului. Miercuri, Guvernul a adoptat o hotărăre prin care pune in vănzare, prin licitaţie publică, mai multe active ale Regiei.

×
Subiecte în articol: politic