x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful statului participă la summit-ul PPE de la Viena

Şeful statului participă la summit-ul PPE de la Viena

19 Iun 2013   •   19:15
Şeful statului participă la summit-ul PPE de la Viena

Traian Băsescu va participa joi la Summitul Partidului Popular European, care va avea loc la Viena.

Potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele va lua parte la lucrările Summitului PPE, de la ora 14,00.

"Pe agenda de discuţii a Summitului PPE de la Viena sunt incluse, printre altele, continuarea procesului de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare a Uniunii Europene, identificarea de soluţii inovatoare pentru finanţarea economiei, combaterea şomajului în rândul populaţiei tinere şi politica de extindere a Uniunii Europene şi, în contextul extinderii, începerea negocierii de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Serbia", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Şefii de stat şi de guvern membri ai Partidului Popular European, atât din UE, cât şi din afara blocului comunitar, ca şi liderii partidelor membre PPE aflate în opoziţie în ţările lor se vor reuni joi, la Viena, pentru a pregăti Consiliul European din 27 - 28 iunie, se arată într-un comunicat de presă al PPE, postat pe site-ul formaţiunii paneuropene.

La reuniune, ce va fi coprezidată de preşedintele PPE Wilfried Martens şi de vicecancelarul austriac Michael Spindelegger, vor fi prezenţi şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Din PPE fac parte în prezent 13 din cei 27 de membri ai Consiliului European.

×
Subiecte în articol: summit ppe basescu viena