x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatoarea Diana Șoșoacă, sancționată cu avertisment scris

Senatoarea Diana Șoșoacă, sancționată cu avertisment scris

26 Apr 2021   •   15:13
Senatoarea Diana Șoșoacă, sancționată cu avertisment scris
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatoarea Diana Șoșoacă este sancționată cu avertisment scris, a decis, în ședința de luni, Biroul permanent al Senatului. Hotărârea va fi citită în plen.

Este pentru prima dată când Biroul permanent dă o astfel de sancțiune.

Astfel, în urma avertismentului scris, Diana Șoșoacă nu mai are voie să reprezinte Senatul României la evenimente externe și interne timp de trei luni.

Sancțiunea vine în urma raportului depus de Comisia Juridică privind „abaterile de la deontologia parlamentară”, în urma unei sesizări a grupului PNL.

„Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Șoșoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare (...) prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat și utilizarea termenilor injurioși și ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Șoșoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcției și solemnitatea activităților parlamentare desfășurate în plenul Senatului”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului.

×
Subiecte în articol: diana sosoaca avertisment scris