x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorul Plăcintă acuzat că nu şi-a declarat real interesele

Senatorul Plăcintă acuzat că nu şi-a declarat real interesele

de Violeta Fotache    |    28 Ian 2010   •   00:00
Senatorul Plăcintă acuzat că nu şi-a declarat real interesele

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parcheul instantţei supreme împotriva senatorului Sorina Luminişa Plăcintă, fost ministru, pentru a face cercetări privind infracţiunea de fals în declaraţii.



Verificările ANI au pornit în urma unui articol de presa prin care erau dezvăluite afacerile acesteia. Inspectorii de integritate au constatat că senatorul ar fiîncălca regimul juridic al incompatibilităţilor. Astfel, ANI a contatat că Sorina Plăcintă a primit în anul 2008, o indemnizaţie de senator netă de 35.079 lei. Dar în acelaşI timp, ea a deţinut şI calitatea de acţionar la SC MILCOFIL SA, cu 630398 părţI sociale şI o cotă de participare la beneficii de 91,84%, iar până la 17 februarie 2009, Sorina Plăcintă a fost şI administratorul aceleiaşI firme.

ANI a mai informat că în perioada 26 octombrie 2005 - 7 aprilie 2009, Sorina Plăcintă a fost administrator la firma ARTIFEX SRL, iar între 19 decembrie 2007 şI 17 februarie 2009 a deţinut şI funcţia de administrator la SC SORSTEF SA, la care este şI acţionar, fiind asociat şI la SC DEPSORSTE SRL, cu o cotă de participare la beneficii de 5%.

Inspectorii ANI au constatat că în declaraţiile de avere şI de interese depuse în perioada 15 decembrie 2008 - 27iulie 2009, senatorul Luminiţa Plăcintă a înscris date incomplete şI inexacte. Concret în declaraţia de interese din 15 decembrie 2008 nu a trecut calitatea de acţionar pe care o avea la firmele SORSTEF SA, MILCOFIL SA şI DEPSORSTE SRL şI nici funcţiile de administrator la societaţile  MILCOFIL, SORSTE şI ARTIFEX SRL. Omisiunea a fost făcută deşI senatoarea precizase în declaraţia de avere din aceeaşI dată venituri obţinute din aceste activităţI.

Nici în declaraţia de interese din 4 iunie 2009, competată ca ministru al Tineretului şI Sportului nu a menţionat cele trei funcţii de administrator la firmele amintite mai sus. Până la soluţionarea cazului la Parchetul instantţei supreme, ANI a suspendat verificarea averii fostului ministru.

Senatorul Plăcintă a declarat pentru Antena 3, în esenţă, că  nu trebuie ţinut seama de înscrierile la registrul comerţului a renunţării la calităţile de acţionar, asociat sau administrator deoarece acestea sunt ulterioare renunţării în fapt la aceste funcţii. Declarându-se nevinovată, Plăcintă s-a apărat cu procesele-verbale ale sedinţelor Consiliilor de Administraţie ale firmelor aflate în discuţie, acte pe care le-a depus la Senat. (Violeta Fotache)

 

×
Subiecte în articol: politic