x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sesizare PC - Cercetarea averii lui Macovei

Sesizare PC - Cercetarea averii lui Macovei

de Dana Piciu    |    16 Mai 2007   •   00:00
Sesizare PC - Cercetarea averii lui Macovei
Sursa foto: Christian Silva/

Liderul PC, Dan Voiculescu, a cerut ieri ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, cercetarea averii Monicăi Macovei, existănd indicii privind dobăndirea ilicită a unor bunuri.

Liderul PC, Dan Voiculescu, a cerut ieri ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, cercetarea averii Monicăi Macovei, existănd indicii privind dobăndirea ilicită a unor bunuri.Â

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, i-a adresat ieri o scrisoare ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, prin care solicită cercetarea averii fostului ministru Monica Macovei (foto), arătănd că există indicii privind dobăndirea ilicită a unor bunuri de către aceasta in perioada in care aceasta a indeplinit funcţia de membru al Guvernului. "Un prim indiciu in acest sens rezultă din faptul că doamna Monica Macovei a incălcat obligaţiile instituite prin art. 4 din Legea nr. 115/1996, text ce obligă persoanele la care se referă actul normativ să-şi publice declaraţiile de avere pe paginile de Internet ale Guvernului şi Ministerului Justiţiei, atăt in momentul numirii in funcţie, căt şi după incetarea mandatului, aceasta fiind prima modalitate de constatare a unor diferenţe intre bunurile aflate in patrimoniul demnitarului la inceperea mandatului şi cele obţinute de acesta in perioada exercitării funcţiei", se arată in scrisoarea liderului PC. In ciuda acestor prevederi, după revocarea sa din funcţie, Macovei nu numai că nu şi-a actualizat declaraţia de avere, dar a şi retras-o pe cea iniţială atăt de pe site-urile Guvernului şi Ministerului Justiţiei, căt şi de pe site-ul propriu.

BANII DE LA CSM. Dan Voiculescu ii mai solicită ministrului Chiuariu să verifice sumele de bani pe care Macovei le-a primit pentru participarea la şedinţele CSM, raportat la datele la care aceasta a fost prezentă la dezbateri, precum şi a diurnelor primite pentru deplasarea in străinătate. Contrar prevederilor legale, pe durata mandatului său, mai spune liderul PC, Monica Macovei a păstrat strănse legături cu o serie de ONG-uri care au primit finanţare de la UE. In consecinţă, preşedintele PC cere ministrului Justiţiei să dispună verificări privitoare la fondurile externe primite de aceste ONG-uri şi modul in care au fost folosite, existănd indicii clare că o mare parte din sume au fost utilizate in interes personal atăt de membrii din conducerea organizaţilor, căt şi de către Macovei. PC a trimis, tot ieri, o sesizare şi procurorului general, care are ca obiect privatizarea ALRO Slatina şi ii vizează pe Traian Băsescu, Valeriu Stoica şi Radu Berceanu.

×
Subiecte în articol: politic macovei