x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sesizare respinsă

Sesizare respinsă

14 Mai 2009   •   00:00

Curtea Constituţională (CCR) a decis ieri cu majoritate de voturi că Legea de aprobare a OUG 34 privind rectificarea bugetară pe 2009 este constituţională.



Curtea Constituţională a soluţionat sesizarea asupra neconstituţionalităţii Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, sesizare formulată de 63 de deputaţi, respectiv 28 de senatori, în temeiul articolului 146 litera a) din Constituţie.

În urma deliberării, Curtea Constituţională a decis, cu majoritate de voturi, că legea este constituţională. Deciziile CCR sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică preşedintelui României în vederea promulgării legii, potrivit articolului 77 alineatul 3 din Constituţie.

"Nu comentez deciziile CCR, dar, după opinia mea, cel puţin unul dintre punctele care au stat la baza solicitării noastre de declarare a neconstituţionalităţii răspunde cerinţelor constituţionale, anume încălcarea principiului autonomiei locale prin constrângerile grave impuse prin lege autorităţilor locale", a declarat în replică prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: politic