x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sever Voinescu: Sunt repetate ameninţări cu moartea din partea USL

Sever Voinescu: Sunt repetate ameninţări cu moartea din partea USL

26 Apr 2012   •   12:19
Sever Voinescu: Sunt repetate ameninţări cu moartea din partea USL

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca "terorismul politic este cea mai mare ingrijorare in acest moment". Voinescu a precizat ca PDL a decis sa solicite organizarea unei dezbateri in Parlament cu privire la violentele in discursul politic. Decizia vine dupa ce liderul PSD Victor Ponta si parlamentarul Adrian Solomon l-ar fi amenintat cu moartea pe primul ministru Mihai Razvan Ungureanu.

"Terorismul politic este cea mai mare ingrijorare in acest moment. Am zeci de declaratii ale lui Victor Ponta in care vorbeste despre batai si violente. Gravitatea acestor declaratii nu trebuie trecute cu vederea. Istoria Romaniei cunoaste asasinatul politic, iar oamenii politici ar trebui sa fie mult mai atenti la ceea ce afirma. Amenintarile in stanga si in dreapta pot avea efecte nedorite. Situatia e foarte grava. PDL a decis sa solicite organizarea unei dezbateri in Parlament cu privire la violentele in discursul politic. Patima politica in Romania este foarte intensa. Trebuie sa avem grija la ceea ce spunem. Vorbele lui Ponta, care indeamna la ura, pot produce un gest extrem. Dincolo de preferintele politice, exista o limita peste care nu putem trece. Sunt repetate amenintari cu moartea din partea colegilor din USL. Trebuie sa oprim acest gen de manifestare politica", a declarat Sever Voinescu.

Totodata, purtatorul de cuvant PDL a reprosat presei importanta scazuta pe care o acorda amenintarilor cu moartea adresate premierului Ungureanu.

"Media trateaza lucrurile destul de superficial. Par a fi lucruri mai importante decat acelea ca un deputat ii spune primului ministru ca daca vine la el in judet va fi omorat. Amenintarea cu moartea, terorismul politic care se manifesta, este cea mai mare ingrijorare in momentrul acesta", a mai spus Sever Voinescu.

Intrebat ce crede despre motiunea de cenzura impotriva Guvernului, purtatorul de cuvant a subliniat, din nou, ca PDL nu crede in succesul demersului Opozitiei. (Veronica Micu)

×