x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero iau locul lui Marius Budăi și Gabrielei Firea

Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero iau locul lui Marius Budăi și Gabrielei Firea

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2023   •   11:12
Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero iau locul lui Marius Budăi și Gabrielei Firea
Sursa foto: Hepta

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu îl înlocuiește pe Marius Budăi la Ministerul Muncii, iar Natalia Intotero a fost votată în cadrul PSD pentru a deveni ministrul Familiei, după demisia Gabrielei Firea ca urmare a dezastrelor găsite în azilele din Ilfov.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat cele două propuneri: pentru Ministerul Muncii pe Simona Bucura Oprescu, iar pentru Ministerul Tineretului și Familiei pe Natalia Intotero.

„Doamna Bucura Oprescu este președinta Comisiei de Administrație din Parlamentul României și cu experiență clară în această zonă și doamna Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost și secretar de stat la Ministerul de Externe, este și președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților. Deci sunt două doamne cu activitate și politică, dar și în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a vorbit și de „autosuspendarea” Gabrielei Firea din funcția de președinte al organizației București, spunând că neexistând în statut „autosuspendare”, a fost vorba de o suspendare a fostului ministru Gabriela Firea pentru o perioadă limitată de timp și de numirea lui Paul Stănescu în funcția de președinte interimar.

„Doamna Firea, din punctul meu de vedere, ca prim-ministru, nu a greșit cu absolut nimic instituțional. Nu a avut nicio atribuție în ceea ce privește centrele pentru persoane cu dizabilități. Presupun că demisia a venit ca urmare a anumitor dezvăluiri din presă și, la fel cum am spus și în CEx, acesta să fie un lucru din care să învățăm fiecare dintre noi, să avem grijă la oamenii care apar pe lângă persoanele publice, cei care ne fotografiază, ne filmează, sunt binevoitori, ca pe urmă să folosească aceste conjucturi ca să își vadă anumite scopuri economice. Este un cost mare, dar și eu și colegii mei trebuie să avem foarte mare grijă cu cei care apar din când în când în jur”, a mai spus Ciolacu.

Președintele PSD a spus că Firea nu este suspendată pentru o perioadă determinată, ci până se lămuresc lucrurile.

„În acest moment este suspendată și din funcția de prim-vicepreședinte”, a mai spus Ciolacu despre Firea.

Întrebat dacă o mai susține pe Gabriela Firea pentru o candidatură la Primăria Capitalei, Marcel Ciolacu a spus că „în acest moment nu avem alegeri locale, nici generale, nici europarlamentare”.

 

 

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Simona Bucura Oprescu natalia intotero