x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sogor Csaba (UDMR): "Secuii văd în români oameni în uniformă”

Sogor Csaba (UDMR): "Secuii văd în români oameni în uniformă”

14 Mai 2009   •   00:00

Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba a declarat, într-o conferinţă la Roteni, judeţul Mureş, că nu există o relaţie normală între minoritari şi majoritari în zona secuimii, pentru că "secuii văd în români oameni în uniformă" , transmite corespondentul Mediafax.



"Al treilea copil al meu mi-a spus: «Tată, cum se poate că toţi copiii români cu care mă joc îmi spun că tatăl lor e poliţai, că lucrează la armată». Deci nu este o relaţie normală. Secuii văd în români oameni în uniformă. Cel puţin în Miercurea Ciuc asta văd", a spus Sogor, adăugând că românii sunt angajaţi în Miercurea Ciuc în special în "Armată, Poliţie, Securitate, Jandarmerie, Pompieri".

Sogor a mai spus că este nevoie de o relaţie normală între comunitatea maghiară, Bucureşti şi majoritatea românilor.
Mai mult, în opinia lui Sogor este nevoie de o schimbare şi în relaţiile cu Uniunea Europeană, europarlamentarul criticând atitudinea unor colegi occidentali faţă de cei din România.

"Acelaşi lucru este şi la Bruxelles, la PE. Şi acolo cortina de fier i-a tâmpit puţin pe unii. Unii cred că suntem ca şi turcii din Germania, acum veniţi după război, alţii cred că noi toţi suntem foşti comunişti, că nu am auzit de Dumnezeu. Aceste relaţii trebuie schimbate. Se tem de noi, de aceea agricultura nu este atât de bine susţinută, un ţăran francez primeşte subvenţie de patru ori mai mult decât noi şi aceste lucruri trebuie schimbate", a spus Sogor.

×
Subiecte în articol: politic