x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Solicitare PC - Terenurile afectate de secetă, neimpozitate

Solicitare PC - Terenurile afectate de secetă, neimpozitate

de Carmen Vintila    |    15 Aug 2007   •   00:00

Conservatorii au cerut ieri Guvernului să emită, de maximă urgenţă, o hotărăre prin care terenurile agricole afectate de secetă să fie scutite de plata impozitului pe următorii doi ani.

"Majoritatea culturilor au fost afectate şi nu vom avea ţapi ispăşitori", a arătat deputatul PC Bogdan Pascu, acuzănd prefecţii de faptul că nu au luat măsuri din timp, pentru a limita efectele secetei, iar acum terenurile sunt afectate. "Acest lucru este cauzat de indolenţa Guvernului şi a prefecţilor, care nu s-au achitat de atribuţiile lor", a spus Pascu. La răndul său, purtătorul de cuvănt al conservatorilor, deputatul Bogdan Ciucă, a arătat din nou că e nevoie ca prefecţii să-şi asume public culoarea politică, pentru a vedea de exemplu acum care partid şi-a făcut treaba in teritoriu legat de secetă şi care nu. "Prefectul este un produs politic şi ar fi bine să recunoască acest lucru. Ar fi bine ca oamenii să ştie ce partid trebuie lăudat dacă prefectul işi face treaba sau urecheat dacă nu şi-o face", a spus Ciucă.


MICŞORAREA IMPOZITELOR. Tot ieri, deputatul PC Lia Ardelean a prezentat un proiect de lege, depus la Camera Deputaţilor, care prevede diminuarea impozitului terenului din extravilanul localităţilor folosit cu destinaţie agricolă. " Cineva s-a trezit să dubleze impozitul pe terenul agricol din zona oraşelor. Acest lucru este eronat şi trebuie indreptat. Oamenii, dacă folosesc terenul pentru agricultură, este firesc să plătească impozitul care se cuvine", a arătat Ardelean. "Prin această iniţiativă doresc revenirea la coeficienţii de corecţie iniţiali, intrucăt productivitatea terenurilor amplasate in extravilanul localităţilor nu este influenţată de forma unităţii administrative in raza căreia se află terenurile", a precizat deputatul PC. Totodată, Bogdan Ciucă a reamintit de priorităţile zero ale conservatorilor - reducerea TVA la alimentele de bază şi constituirea unui fond de solidaritate de 1% pentru pensionari, proiecte care se află in dezbaterea Camerei Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: politic