x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Soluţia lui Tăriceanu: remanierea întregului Guvern

Soluţia lui Tăriceanu: remanierea întregului Guvern

30 Sep 2009   •   00:00

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, profită de actuala criză politică pentru a cere demisia întregului guvern. În cadrul unei postări pe blogul personal, acesta susţine că există o singură soluţie : remanierea întregului Guvern.



"Remanierea lui Dan Nica anunţată de premierul Boc, la ordinul lui Traian Băsescu, face parte din pokerul politic jucat de PSD şi PDL. Este o partidă din care nici una din tabere nu va pierde nimic. Se bat acum, în preajma alegerilor prezidenţiale, dar după aceea se vor împăca din nou în numele "interesului naţional". Cei care pierd sunt românii, care plătesc partida de poker a celor partide de la guvernare", crede Tăriceanu.

El aminteşte "celor din coaliţia PSD-PDL care sunt ştirile zilei. Guvernul a cheltuit în primele 9 luni cu aproape 10% mai mult, faţă de perioada similară a anului trecut. Banii aceştia (vorbim de miliarde de euro) nu s-au dus în investiţii, care sunt mai puţine decât anul trecut".

"Sute de mii de români şi-au pierdut locul de muncă şi se vorbeşte că alte 400,000 de mii de bugetari îi vor urma în 2010. Programului Prima casă şi altor încercări timide a guvernului li se cântă deja prohodul. România riscă să intre în haos, din cauza protestelor magistraţilor, care vor fi urmate ‎de greva generală a bugetarilor. Toate aceste semnale negative, extrem de grave, din zona economică ar îngrijora orice coaliţie de guvernare cât de cât responsabilă. Nu şi pe cei de la PSD şi PDL. Ei trăiesc în lumea lor, unde războiul politic pentru fotolii de miniştri este infinit mai important".

"Timp de 9 luni, România a fost în derivă. De acum, dacă se va continua aşa, riscăm să intrăm pe drumul fără întoarcere. Cred că din ce în ce mai mulţi români care au votat în 2008 pentru PSD şi PDL văd acum că votul pentru Mircea Geoană sau pentru Traian Băsescu este, în egală măsură, un vot pierdut. Un vot dat pentru continuarea acestei guvernări care este complet dezinteresată de problemele românilor. Pe zi ce trece, devine mai clar faptul că alegerile prezidenţiale sunt un referendum privind remanierea unui guvern condus de tandemul Traian Băsescu - Mircea Geoană", încheie politicianul.

×
Subiecte în articol: politic